Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:39 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 10:51

Να χτίσει πάνω στην έκπληξη της Γρανάδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με 22% κατοχή, μια τελική (και αυτή με πέναλτι), χωρίς κόρνερ, με υποεπταπλάσιο αριθμό εύστοχων μεταβιβάσεων – χωρίς, ζήτημα είναι, να έγιναν 5 στη σειρά σε οποιαδήποτε στιγμή του παιχνιδιού – και όμως, η Εθνική Ελλάδας κατάφερε να πάρει βαθμό στην πρεμιέρα της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ισπανία. Αυτό ξαφνικά ανοίγει την όρεξη της ομάδας, όμως το 1-1 στη Γρανάδα δεν θα σημαίνει τίποτα αν δεν συνδυαστεί με νίκη στο αποψινό ματς με τη Γεωργία στο γήπεδο της Τούμπας (21:45).

Ελλάδα και Γεωργία έχουν συναντηθεί επτά φορές στην ιστορία τους και η Εθνική μετρά έξι νίκες και μια ισοπαλία. Ακολουθεί αγωνιστική και στοιχηματική ανάλυση από το Footballbet.

Η Εθνική υπέφερε από το ξεκίνημα στο ματς με τους Ισπανούς, οι οποίοι δίκαια πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 1-0. Είχαν κι άλλες ευκαιρίες (κορυφαία όλων ένα δοκάρι πριν το γκολ), ωστόσο μια λάθος εκτίμηση του Μαρτίνεθ, έδωσε την ευκαιρία στο ξεκίνημα του β' μέρους να έρθει, με πέναλτι, η ισοφάριση.

Και έκτοτε, με σωστή διαχείριση από τον πάγκο και αποτελεσματική άμυνα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατάφερε να μην επιτρέψει ανάλογες της σαρωτικής κατοχής της Ισπανίας ευκαιρίες και έτσι να πάρει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα (1-1).

Αποτέλεσμα που φυσικά μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες του ομίλου, ειδικά ως προς τη μονομαχία με τη Σουηδία για τη δεύτερη θέση. Και φυσικά, αυτονόητο είναι πως για να έχει αντίκρισμα επιβάλλεται νίκη στη φιλοξενία της Γεωργίας σε ματς πολύ διαφορετικών συνθηκών και απαιτήσεων σε σχέση με αυτό της πρεμιέρας.

Προηγήθηκε, πάλι στην Τούμπα, την Κυριακή, το φιλικό με την Ονδούρα. Αρκετές οι αλλαγές στη σύνθεση, πολλές οι χαμένες ευκαιρίες, ακόμη και έτσι ήρθε η νίκη με 2-1.

«Η ομάδα είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο. Η Γεωργία είναι μια πολύ καλή ομάδα, είχαν πολύ καλές εμφανίσεις με Ισπανία και Σουηδία και άξιζαν περισσότερα ίσως. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο ματς, δεν υπάρχουν εύκολα ματς, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Θέλουμε να κερδίσουμε και αν είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο, θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να το πετύχουμε», το σχόλιο του κόουτς Τζον φαν’τ Σχιπ.

Διαθέσιμοι έχοντας ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους είναι απόψε οι Γιαννούλης, Πέλκας, ενώ νέο πρόσωπο στην αποστολή είναι ο Αλεξανδρόπουλος. 

Η πιθανή ενδεκάδα: Βλαχοδήμος – Μπακάκης, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης – Ζέκα, Μπουχαλάκης – Μασούρας, Μπακασέτας, Τζόλης – Παυλίδης

Η Γεωργία ξεκίνησε τον όμιλο με δύο ήττες, αλλά εξαιρετικές εμφανίσεις. Στις θετικές εντυπώσεις που άφησε στην πρεμιέρα της στη Σουηδία (άγγιξε την ισοφάριση στο τέλος), προστέθηκαν οι ακόμη καλύτερες στο παιχνίδι με την Ισπανία. Αξιόμαχη εξ αρχής, προηγήθηκε στο τέλος του α’ μέρους (44’), αμύνθηκε έκτοτε υπέρ βωμών και εστιών και αυτό παρότι ισοφαρίστηκε στο ξεκίνημα του β’ μέρους (56’), αδιαφόρησε τελείως για το επιθετικό κομμάτι, κρατούσε όμως τον βαθμό ως και το 92’, οπότε και δέχτηκε το μοιραίο δεύτερο γκολ (1-2).

Μηδέν εις το πηλίκο στον λογαριασμό, σίγουρα όμως η εικόνα της, από τα πρώτα πρώτα κιόλας παιχνίδια του Βίλι Σανιόλ στον πάγκο της, δείχνει αισθητά βελτιωμένη. Απόλυτα ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις της ομάδας του ο νέος Γάλλος εκλέκτορας (έχει μόλις μια εβδομάδα εμπειρίας και συναναστροφής με τους παίκτες του), δικαιολογημένα συνεπώς «υπόσχεται» ανάλογες δυσκολίες και στην Εθνική μας, στο τρίτο κατά σειρά παιχνίδι των φιλοξενούμενων με τις – θεωρητικά – τρεις καλύτερες ομάδες του ομίλου.

«Εχουμε κάνει δύο πολύ καλά παιχνίδια, δεν ήταν όμως αρκετά για να μας δώσουν βαθμούς. Υπάρχει κούραση, υπάρχει απογοήτευση, υπάρχουν απώλειες, υπάρχει όμως και η πίστη πως βελτιωνόμαστε και πως μπορούμε να συνεχίσουμε ακόμη καλύτερα με την ίδια συνέπεια. Συγχαρητήρια στην Ελλάδα που πήρε βαθμό από την Ισπανία, μόνο και μόνο γι’ αυτό γνωρίζουμε τις δυσκολίες που μας περιμένουν, όμως και εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δυσκολέψουμε την Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των φιλοξενούμενων.

Αγωνιστικά Νέα

Τιμωρημένος είναι ο Σενγκέλια (εξτρέμ, Κόνιασπορ), αποχώρησαν πριν το παιχνίδι με την Ισπανία λόγω τραυματισμών οι Μικαουτάτζε (φορ, Σεραίν), Ταμπίτζε (μπακ, Ούφα), τρία τα νέα πρόσωπα στην ο Κομπαχίτζε (στόπερ) και – αυτοί που ακολούθησαν του παιχνιδιού με την Ισπανία – οι rookies σε αποστολή ανδρικής εθνικής ομάδας, Κομπούρι (στόπερ, Ντιναμό Τιφλίδας), Αζαρόβ (αρ. μπακ, Ντιναμό Μπατούμι).

Ενδεκάδα: Λόρια – Κακαμπάτζε, Κάσια, Ντβάλι, Γκιορμπελίτζε – Κανκάβα, Γκβίλια - Λομπιανίτζε, Κιτεϊσβίλι, Κβαρατσκέλια – Κβιλιτάια

Στοιχηματικά, ο άσος ήταν αποδεκτός όταν έπαιζε στα όρια του 1.80, χωρίς αυτό να υποτιμά την εικόνα σκληρού καρυδιού που έχει δείξει η Γεωργία. Πλέον οπισθοχώρησε κάτω από το 1.70 και αφού, έτσι κι αλλιώς δεν μοιάζει με ματς που θα «ανοίξει», προτιμάται το αποδοτικότερο combo άσου με under 3,5 γκολ. 

Διαβάστηκε 305 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 11:20
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.