Δευτέρα, 17η Ιουνίου 2024  4:30 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 20:18

Αγρίνιο: Συλλαλητήριο από το Εργατικό Κέντρο για την υγεία (ΦΩΤΟ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το απόγευμα στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο από το Εργατικό Κέντρο. Ομιλητές ήταν ο Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Ντουντούμης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης.

Ο λόγος της διοργάνωσης του συλλαλητηρίου ήταν η διαμαρτυρία για το δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ αναφέρθηκαν και στα προβλήματα του αγροτικού τομέα, όπως και στα αγροτοδικεία.

“Το δημόσιο σύστημα υγείας δουλεύει στο «κόκκινο», δεκάδες ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, καθημερινά καταγράφονται χιλιάδες νέα κρούσματα, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται ημέρα με την ημέρα. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δουλεύουν ασταμάτητα, εκτεθειμένοι και οι ίδιοι στους ίδιους μεγάλους κινδύνους. Οι χώροι δουλειάς είναι ξέφραγο αμπέλι, αποτελούν το βασικό χώρο υπερμετάδοσης του κορονοϊου. Οι μεγαλοεργοδότες, με την πλάτη της κυβέρνησης, αρνούνται να εφαρμόσουν μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, γιατί θεωρούνται κόστος. Αντίστοιχα στις αστικές συγκοινωνίες, σε δομές πρόνοιας και αλλού. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Γιατί αντί να ανοίξει, κλείνει τμήματα, ακόμα και καρδιοχειρουργικά τμήματα, μονάδες εμφραγμάτων, κλινικές, ολόκληρα νοσοκομεία όπως το ογκολογικό του «Μεταξά». Αντί να επιτάξει το σύνολο των ιδιωτικών κλινικών, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους, τους παρακαλάει να «παραχωρήσουν» κλίνες με το αζημίωτο, έναντι αδράς αμοιβής. Η μετατροπή του δημοσίου συστήματος υγείας σε σύστημα μιας νόσου, καταγράφει ήδη τραγικά αποτελέσματα. Δε θα τους επιτρέψουμε να παίζουν με τη ζωή και την υγεία μας. Με τη συμβολική μας κινητοποίηση  στο “Ιπποκράτειο” ίδρυμα  θέλουμε για μια ακόμα φορά να αναδείξουμε τα προβλήματα  που υπάρχουν στο χώρο της υγείας  και στην αντιμετώπιση της πανδημίας και να απαιτήσουμε να παρθούν τώρα μέτρα” δήλωσαν στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου, ενώ διατύπωσαν και διεκδικήσεις, οι οποίες έχουν ως εξής:

“Απαιτούμε την επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα υγείας, με άμεση προτεραιότητα τις κλίνες ΜΕΘ, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών. Απαιτούμε κεντρικό καταμερισμό και αξιοποίηση του συνόλου των δομών υγείας της χώρας, ώστε να μην μετατραπεί το σύστημα δημόσιας υγείας της χώρας σε σύστημα μιας νόσου, μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους σε δημόσια και ιδιωτική υγεία, μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας”.

Το μήνυμα με το οποίο έκλεισε το συλλαλητήριο ήταν: “συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που οδηγεί ασθενείς και υγειονομικούς σε ασφυξία, ενάντια στην πολιτική που στραγγαλίζει τα δικαιώματά μας, ενάντια στην κρατική βία και την καταστολή”.

Ο Γιώργος Ντουντούμης – Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου

Ο Σπύρος Κοτοπούλης – Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 271 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.