Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  1:32 μμ
 
wm small
Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 14:41

Παναιτωλικός: Το «κομπιούτερ» που λέγεται Εντινγκά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

O 32χρονος χαφ είχε κόντρα στο Βόλο 89% ποσοστό πετυχημένων μεταβιβάσεων, το απόλυτο σε κάθετες και πάνω από 80% σε μακρινές και στο επιθετικό τρίτο των αντιπάλων του 

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε ο Παναιτωλικός μετά το 1-0 επί του Βόλου, όπου «έλαμψε» ξανά, διακριτικά όπως πάντα, το άστρο του Ντέλβιν Εντινγκά. Ο 32χρονος χαφ δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αφού τον ξέρουμε καλά από την παλαιότερη θητεία του στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό, όμως και με την «κυανοκίτρινη» φανέλα παρουσιάζεται ένα «κομπιούτερ» μέσα στο γήπεδο. Ξέχωρα από τα ανασταλτικά του καθήκοντα όπου βοηθά ως «6άρι», αποτελεί σημείο αναφοράς και στον τομέα της ανάπτυξης.

Με το «καθαρό» του μυαλό, την εμπειρία του και φυσικά την ποιότητα που διαθέτει, οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας από τη ζώνη άμυνας και αγγίζει το τέλειο. Στον αγώνα της Κυριακής το έπραξε σε ότι αφορά τις μεταβιβάσεις του και μέσω του wyscout ας δούμε πίσω από την… κουρτίνα.

Ο έμπειρος μέσος είχε συνολικά 81/103 πετυχημένες ενέργειες σε όλο το ματς, ποσοστό επιτυχίας 79%. Την ίδια στιγμή αν απομονώσουμε μόνο τις μεταβιβάσεις του θα δούμε πως είχε 70 σωστές στις 79 που επιχείρησε και η ακρίβειά του ανήλθε στο 89%, νούμερο ιδιαίτερα υψηλό.

Βέβαια ως πάσα λογίζεται η κοντινή στο μισό μέτρο ή πίσω στον τερματοφύλακα, πάσα και η 30άρα. Ο Εντινγκά κατέγραψε 9/11 μακρινές, καθώς ήταν ένα ματς που τα «καναρίνια» έψαχναν πολύ τη φάση στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Με 82% ποσοστό επιτυχίες σε αυτόν τον τομέα, αποτυπώνεται ανάγλυφα πως έβγαλε τον Παναιτωλικό στην επίθεση.

Και όχι μόνο, καθώς μέτρησε το απόλυτο (2χ2) στις κάθετες που έψαξε, αμφότερες στον Καρέλη. Στο 39′ μάλιστα «φλέρταρε» με το γκολ όταν μετά από δική του μεταβίβαση ακολούθησε τη φάση και ο Ελληνας φορ του «έστρωσε» στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ.

Γενικότερα είχε 12/13 σωστές μεταβιβάσεις (85%) στο επιθετικό τρίτο του Βόλου, επίδοση που αποτυπώνει ανάγλυφα τη «σιγουριά» με την οποία παίζει μέσα στο γήπεδο και πόσο χρήσιμος είναι στον τομέα της ανάπτυξης.

Πηγή: Γιώργος Ντυμένος-gazzeta.gr, στατιστικά γραφήματα wyscout  

Διαβάστηκε 293 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.