Δευτέρα, 20η Μαίου 2024  3:43 μμ
 
wm small
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 23:58

Πλέι οφ: Προβάδισμα για Ξάνθη, προστέθηκε και ο Λεβαδειακός

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ισοπαλία στο Αγρίνιο, με δεδομένο και το βατό πρόγραμμα, κάνει την Ξάνθη να διεκδικεί με περισσότερες αξιώσεις τη θέση στα πλέι οφ, σε σχέση με τους Παναιτωλικό και Ηρακλή, ενώ στους μνηστήρες προστέθηκε και ο Λεβαδειακός.

Πάει και η 24η αγωνιστική και η… μάχη για την πεντάδα συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον. Για τις ομάδες (ΠΑΟΚ, Πανιώνιος και Αστέρας) που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να είναι μέσα και να διεκδικήσουν μαζί με τους ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό την καλύτερη δυνατή θέση στα πλέι οφ, θα διαβάσετε πατώντας εδώ.

 
Εδώ και πάλι θα αναφερθούμε στα αουτσάιντερ, στους επόμενους τέσσερις που θα παλέψουν για το… θαύμα της πεντάδας ή ακόμα και της εξάδας, περιμένοντας ο Πανιώνιος και να βρεθεί αρχικά στις πέντε πρώτες θέσεις και εν συνεχεία να μην πάρει άδεια για να παίξουν αυτοί στα πλέι οφ. Φυσικά μιλάμε για τους Παναιτωλικό (31 βαθμούς), Ξάνθη (30), Ηρακλής (30), ενώ στο γκρουπ αυτό προστέθηκε και μάλιστα έχοντας αξιώσεις με βάση το πρόγραμμα και ο Λεβαδειακός που έχει 31 βαθμούς.

Μιας και είπαμε για πρόγραμμα, η αλήθεια είναι πως η Ξάνθη είναι η ομάδα που δείχνει να έχει το πιο βατό, καθώς αν το παλέψει μπορεί να κάνει ακόμα και το έξι στα έξι, ενώ σαν… τελικός είναι ο αγώνας της με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη την μεθεπόμενη αγωνιστική. Ξαναλέμε πως έτσι και αλλιώς το έργο και των τεσσάρων είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά αν δεν το παλέψεις δεν ξέρεις αν μπορείς να τα καταφέρεις.

 

Παναιτωλικός (31): Έχασε ευκαιρία με Ξάνθη

Με δεδομένο το δύσκολο πρόγραμμα που είχε, ο Παναιτωλικός έπρεπε να κερδίσει την Ξάνθη στο Αγρίνιο, δεν το κατάφερε, είχε μεν δικαιολογημένα παράπονα από την διαιτησία, αλλά η ουσία είναι πως δεν τα κατάφερε και πλέον το έργο του έγινε ακόμα πιο δύσκολο και το θαύμα που θα πρέπει να πετύχει μεγαλύτερο, αλλά τα… καναρίνια δεν σκοπεύουν να το βάλουν κάτω.

Το πρόγραμμα του Παναιτωλικού

25η αγωνιστική

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός

26η αγωνιστική

Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ

27η αγωνιστική

Παναιτωλικός – ΑΕΚ

28η αγωνιστική

Ατρόμητος – Παναιτωλικός

29η αγωνιστική

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός

30η αγωνιστική

Ηρακλής – Παναιτωλικός

Τα εύκολα, οι παγίδες και τα δύσκολα

Όπως είχαμε αναφέρει και την προηγούμενη φορά, για τον Παναιτωλικό ο αγώνας με την Ξάνθη στο Αγρίνιο ήταν τελικός, ένας τελικός που δεν κατάφερε να κερδίσει, παραχωρώντας ισοπαλία. Και η αλήθεια είναι πως αν δεν κερδίζεις στο σπίτι σου την Ξάνθη που και στα μέτρα σου είναι και τους ίδιους στόχους έχεις, πως θα περιμένεις να το κάνεις υποδεχόμενος τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Βέβαια αν σε αυτά τα παιχνίδια κατακτηθούν βαθμοί τότε η εξάδα θα είναι ακόμα πιο κοντά, αλλά μιλάμε για εκπλήξεις. Τέλος οι παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη μπορούν την υπέρβαση στα εκτός με ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητο και Ηρακλή, αλλά και τα τρία δεν παύουν να είναι ντέρμπι.

Εκτίμηση

Ο Παναιτωλικός είναι εξαιρετικά δύσκολο να φτάσει το 46άρι που λογικά χρειάζεται για τα πλέι οφ, αλλά σίγουρα οι Αγρινιώτες θα παλέψουν για το θαύμα. Εκτίμηση βαθμών: 37-40

sup-panai-levadeiakos4

Λεβαδειακός (31): Μπήκε σφήνα και ελπίζει…

Και εκεί που το όνομά του δεν παιζόταν στις υποψήφιες ομάδες που θα παλέψουν για το… θαύμα, έρχεται η νίκη στη Νέα Σμύρνη και τα αλλάζει όλα. Ο Λεβαδειακός έφτασε τους 31 βαθμούς, ενώ μετά την Ξάνθη, έχει και το πιο βατό πρόγραμμα. Οι Βοιωτοί θα παλέψουν και με το παραπάνω για να διεκδικήσουν κάθε πιθανότητα που έχουν και όπως έδειξαν και στο ματς με τον Πανιώνιο, μπορούν να κάνουν τις εκπλήξεις που χρειάζονται. Το σίγουρο είναι πάντως πως μπήκαν στο κόλπο.

Το πρόγραμμα του Λεβαδειακού

25η αγωνιστική

Βέροια – Λεβαδειακός

26η αγωνιστική

Λεβαδειακός – Πλατανιάς

27η αγωνιστική

Ξάνθη – Λεβαδειακός

28η αγωνιστική

Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα

29η αγωνιστική

ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός

30η αγωνιστική

Λεβαδειακός – ΑΕΚ

Τα εύκολα, οι παγίδες και τα δύσκολα

Όπως αναφέραμε ο Λεβαδειακός δεν ήταν στους… μνηστήρες του δεύτερου γκρουπ για την πεντάδα, αλλά μια νίκη στη Νέα Σμύρνη έφτανε για να μπει. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έχει σχετικά βατό πρόγραμμα και πολλά θα κριθούν από την αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής με την αδιάφορη βαθμολογικά Βέροια. Επίσης σημαντικό το εκτός έδρας με τη Ξάνθη, ενώ οι Βοιωτοί θέλουν να έχουν όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, όπου έχουν και τα πιο δύσκολα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα και την ΑΕΚ στην Λιβαδειά. Αν δεν υπήρχαν αυτά τα δύο, τότε τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν καλύτερο, αλλά δυστυχώς για τους… πράσινους υπάρχουν.

Εκτίμηση

Εντάξει μπορεί ο Λεβαδειακός να κέρδισε στη Νέα Σμύρνη, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει πως έχει τη φανέλα για να κερδίζει άνετα ομάδες του ίδιου βεληνεκούς. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να τον έχει και τελειωμένο, αλλά θα πρόκειται για τεράστιο θαύμα αν προλάβει. Εκτίμηση βαθμών: 40-43

sup-panai-iraklis-2015-13

Ηρακλής (30): Αν έπαιρνε κάτι στο Περιστέρι…

Θεωρούνταν και όχι άδικα ως ένα από τα πιο κομβικά παιχνίδια για την συνέχεια. Ο Ηρακλής ήθελε να φύγει με κάτι από το Περιστέρι. Εννοείται αν κέρδιζε τον Ατρόμητο θα ήταν ιδανικό, αλλά δεν θα τον χαλούσε καθόλου και η ισοπαλία. Δυστυχώς για τον «γηραιό» ηττήθηκε και έτσι τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα. Θα πρέπει πλέον να πάρει κάτι από ματς με τον Ολυμπιακό στο Καυτανζόγλειο και τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ενώ μπορεί τα πάντα να κριθούν την τελευταία αγωνιστική με τον Παναιτωλικό στην Θεσσαλονίκη. Για την ακρίβεια όλοι στον Ηρακλή θα ήθελαν τα πάντα να κριθούν εκεί, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει.

Το πρόγραμμα του Ηρακλή

25η αγωνιστική

Ηρακλής – Ολυμπιακός

26η αγωνιστική

Ηρακλής – Βέροια

27η αγωνιστική

Παναθηναϊκός – Ηρακλής

28η αγωνιστική

Ηρακλής – Αστέρας Τρίπολης

29η αγωνιστική

Πανθρακικός – Ηρακλής

30η αγωνιστική

Ηρακλής – Παναιτωλικός

Τα εύκολα, οι παγίδες και τα δύσκολα

Την προηγούμενη φορά γράφαμε πως στον Ηρακλή πολλά θα κριθούν από τις αναμετρήσεις με τον Ατρόμητο εκτός και τους Αστέρα και Παναιτωλικό εντός. Το πρώτο χάθηκε, ενώ μπορεί μόλις έρθουν τα επόμενα όλα να έχουν κριθεί, ειδικά αν δεν έρθει η νίκη με την Βέροια στο Καυτανζόγλειο. Βέβαια για να είμαστε και σωστοί, η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου μόνο αποτυχημένη πορεία δεν έχει, αλλά όσο πιο ψηλά πάει, τόσο καλύτερα.

Εκτίμηση

Ο Ηρακλής μετά την ήττα στο Περιστέρι θα πρέπει να καταφέρει να κάνει δυο υπερβάσεις στα υπόλοιπα παιχνίδια και τότε μπορεί να προλάβει το… τρένο των πλέι οφ, κάτι που σίγουρα στο ξεκίνημα φάνταζε κάτι περισσότερο από θαύμα. Εκτίμηση βαθμών: 40-43

sup-panai-xanthi-2016-5

Ξάνθη (30): Βρίσκεται στη θέση του… οδηγού

Με δεδομένο το σχετικά εύκολο πρόγραμμα (όσο εύκολο μπορείς να λες το πρόγραμμα για μια ομάδα του βεληνεκούς της Ξάνθης), οι ακρίτες ήθελαν να φύγουν από τον τελικό με τον Παναιτωλικό με κάτι. Και αυτό το κάτι ήταν ο βαθμός της ισοπαλίας και πλέον μπορούν όντως να πιστέψουν πως το θαύμα δεν είναι και τόσο θαύμα, αρκεί να το πιστέψουν. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου είναι σε θέση να κερδίσει ακόμα και τα έξι παιχνίδια που απομένουν και να προλάβει το τρένο των πλέι οφ, αλλά αυτό πρέπει να το δείξει στο γήπεδο, γιατί στα λόγια όλα εύκολα είναι.

Το πρόγραμμα της Ξάνθης

25η αγωνιστική

Ξάνθη – Καλλονή

26η αγωνιστική

Πανιώνιος – Ξάνθη

27η αγωνιστική

Ξάνθη – Λεβαδειακός

28η αγωνιστική

Πλατανιάς – Ξάνθη

29η αγωνιστική

Βέροια – Ξάνθη

30η αγωνιστική

Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα

Τα εύκολα, οι παγίδες και τα δύσκολα

Ο… τελικός στο Αγρίνιο ναι μεν δεν νικήθηκε, αλλά και ο βαθμός μια χαρά είναι για τους Ξανθιώτες. Όπως αναφέραμε το πρόγραμμα για την ομάδα του Λουτσέσκου είναι το πλέον βατό σε σχέση με τους άλλους που θα παλέψουν για το… θαύμα της πεντάδας. Τα εντός με Καλλονή, Λεβαδειακό και ΠΑΣ είναι από αυτά που μπορούν να θεωρηθούν εύκολα ή έστω από αυτά στα οποία οι γηπεδούχοι έχουν το προβάδισμα, ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι βατά, μιας και η Ξάνθη στα 6 ματς που μένουν δεν θα αντιμετωπίσει κάποιον από τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Εκτίμηση

Και όμως μπορούν οι ακρίτες να πετύχουν το… θαύμα. Και μπορούν γιατί και εξαιρετικό πρόγραμμα έχουν, αλλά και ωραίο ποδόσφαιρο παίζουν, ειδικά το τελευταίο διάστημα, ενώ και να μην χάσουν κατάφεραν στο Αγρίνιο. Δεν ξέρουμε αν τα καταφέρουν, αλλά σίγουρα αν προσέξουν και παλέψουν όλα τα ματς, μπορούν… Εκτίμηση βαθμών: 43-48

 

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 1719 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.