Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  12:37 πμ
 
wm small
Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021 10:50

Εκπληκτικός ο Αγρινιώτης Φώτης Ζησιμόπουλος στον αγώνα ορεινού τρεξίματος στις Κανάριες Νήσους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Mεγάλη επιτυχία για τον Αγρινιώτη αθλητή ορεινού τρεξίματος Φώτη Ζησιμόπουλο. Τερμάτισε τρίτος στον αγώνα των 129 χλμ στα Κανάρια Νησιά.

Εκπληκτική υπήρξε η εμφάνιση του Αγρινιώτη Φώτη Ζησιμόπουλου με την τρίτη θέση του βάθρου στο Transgrancanaria, τον κλασσικό και σπoυδαιότερο αγώνα της διοργάνωσης στις Κανάριες νήσους και σταθμό του Spartan Trail World Championship 2021.

Στις Κανάριες Νήσους στράφηκε από 24-28 Φεβρουαρίου το ενδιαφέρον της παγκόσμιας σκηνής του ορεινού τρεξίματος και συγκεκριμένα στο Transgrancanaria, που περιλαμβάνεται πλέον στο νέο παγκόσμιο πρωτάθλημα αγώνων ορεινού τρεξίματος που ονομάζεται Spartan Trail World Championship.

Η διοργάνωση περιλάμβανε αγώνες όλων των αποστάσεων προσέλκυσε και φέτος εκατοντάδες αθλητές από όλο τον κόσμο. Πρόκειται άλλωστε για μια από τις παλαιότερες διοργανώσεις ορεινού τρεξίματος στην Ευρώπη, αφού ξεκίνησε το 2003 και σίγουρα από τις πλέον δημοφιλείς.

Ο αγώνας TRANSGRANCANARIA των 128χλμ και 7.500 μέτρων υψομετρικής – ο οποίος και περιλαμβάνεται στο καλεντάρι του Spartan Trail World Championship 2021 – συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα διεθνώς μιας και εκεί αναμετρώνται μερικοί κορυφαίοι δρομείς από όλον τον κόσμο. Πρόκειται για μία υπέροχη διαδρομή που διατρέχει το νησί από βορά προς νότο περνώντας μέσα από την εκπληκτική ηφαιστειογενή ενδοχώρα του.

Μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής έτρεξαν για άλλη μια χρονιά στη διοργάνωση και μεταξύ αυτών δύο από τους κορυφαίους Έλληνες δρομείς ορεινού τρεξίματος, ο Φώτης Ζησιμόπουλος (Kassimis Training / La Sportiva Greece – 865 βαθμούς ITRA) και ο Θανάσης Παγουνάδης (Salomon Hellas – 826 βαθμούς ITRA).

Ο Αγρινιώτης Φώτης Ζησιμόπουλος σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς κατετάγη τρίτος.Ο  Έλληνας αθλητής ξεκίνησε πολύ δυνατά τον αγώνα και βρισκόταν στη  δεύτερη θέση για περίπου 40 χιλιόμετρα. Μετά υποχώρησε λίγο, ως την 8η θέση, αλλά σταδιακά μετά το 80ο χιλιόμετρο άρχισε να ανεβαίνει θέσεις και στα τελευταία χιλιόμετρα της κούρσας έφτασε στην τρίτη θέση του βάθρου, την οποία διατήρησε, μέχρι τον τερματισμό του, μετά από 128km και +7.500m θετικής υψομετρικής, με επίδοση 14.19.05.

Ο Φώτης Ζησιμόπουλος  όλο αυτό το διάστημα προπονήθηκε σκληρά υπό την καθοδήγηση του προπονητή του Δημήτρη Κασιμη και για πρώτη φορά συναγωνίσθηκε με αθλητές τόσο υψηλού επιπέδου.

www.advendure.com

syldromygeiasagrin 28 2 2021

agrinionews.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 812 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.