Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:33 πμ
 
wm small
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 00:23

Δείτε 4 κόλπα για να γλιτώσετε από τις ... αϋπνίες [λίστα]

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί ενήλικες είναι η αϋπνία. Το αποτέλεσμα είναι πολλές φορές να παρουσιάζονται προβλήματα στην ισορροπία του οργανισμού όπως κόπωση και ενίοτε εκνευρισμός. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τον ύπνο αλλά και λύσεις για να δώσετε τέλος στην αϋπνία.

Δείτε τέσσερις χρήσιμες συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε...

1. Ελαφριά γεύματα

Το φαγητό παίζει σημαντικό ρόλο στην ποιότητα του ύπνου μας. Προτιμάτε τα ελαφριά γεύματα πριν κοιμηθείτε όπως μια σαλάτα ή ένα γιαούρτι. Καλύτερα να αποφεύγετε τα καυτερά αλλά και τα γλυκά.

2. Ένα ποτήρι γάλα

Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι ένα ζεστό ποτήρι γάλα πριν τον ύπνο μπορεί να σας ηρεμήσει και να σας χαλαρώσει ώστε να κοιμηθείτε πιο εύκολα.

3. Χαλαρωτικό ντους

Ένα ζεστό χαλαρό μπάνιο είναι, επίσης, ο, τι πρέπει για να σας βοηθήσει να έχετε έναν πιο ποιοτικό ύπνο. Τα αιθέρια έλαια, μάλιστα, θα σας βοηθήσουν ακόμη περισσότερο. 

4. Διάβασμα και όχι ηλεκτρονικές συσκευές

Μια τουλάχιστον ώρα πριν ξαπλώσετε για ύπνο, κλείστε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές και προτιμήστε να διαβάσετε ένα βιβλίο. Είναι πολύ καλύτερη λύση αν θέλετε να μειώσετε την υπερένταση που θα φέρει αϋπνία.

pronews.gr

Διαβάστηκε 668 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.