Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  4:18 μμ
 
wm small
Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 18:03

Μέρη για άθληση και ψυχαγωγία στο Αγρίνιο εν μέσω lockdown

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σημεία στην πόλη, τα οποία προσφέρονται για άθληση και για ψυχαγωγία

Εδώ και περίπου ένα χρόνο ζούμε σε περίεργες συνθήκες, λόγω του κορωνοϊού και των lockdowns. Η γενικότερη αυτή κατάσταση έχει επηρεάσει τις ζωές όλων μας σε πολλούς τομείς και καθημερινά ζούμε σε ένα φαύλο κύκλο. Προκειμένου να ξεφύγουμε απο την ίδια καθημερινότητα, παρακάτω θα διαβάσετε για κάποια σημεία στη πόλη μας, τα οποία προσφέρονται για άθληση και για ψυχαγωγία.

Άλσος Αγίου Χριστοφόρου

Ήδη από την προηγούμενη καραντίνα, το σημείο αυτό έχει αποτελέσει ένα απ’ τα πολυσύχναστα μέρη της πόλης μας. Βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Χριστοφόρου και καλύπτεται απο πεύκα και κυπαρίσσια. Είναι εύκολο να φτάσει κάποιος εκεί, είτε με τα πόδια είτε με κάποιο όχημα ή ποδήλατο.

Το προσβάσιμο μέρος του Άλσους είναι ένας χωματόδρομος, ο οποίος άλλες φορές έχει ανηφορική κι άλλες κατηφορική κλίση.

Είναι μια διαδρομή που την επιλέγουν περιπατητές, ποδηλάτες, αλλά και δρομείς, για να κάνουν την προπόνησή τους. Οι δρομείς κατά κύριο λόγο, για να κάνουν το ελεύθερο τρέξιμο τους ή το long run τους ή οποιοδήποτε άλλο είδος προπόνησης που εχουν επιλέξει, ακολουθούν τη διαδρομή «μπάρα-μπάρα». Ξεκινούν, δηλαδή, από τη πρώτη μπάρα που βρίσκεται από την πάνω πλευρά της κύριας εισόδου στον Άγιο Χριστόφορο κι έπειτα ακολουθούν τον κεντρικό χωμάτινο δρόμο. Ύστερα απο περίπου 2,6 χλμ. ανώμαλου εδάφους, φτάνουν στην άλλη μπάρα και στη συνέχεια επιστρέφουν στην αρχική, όπου τερματίζουν. Έτσι διανύουν συνολική απόσταση των 5,3 χλμ περίπου.

Άξιο ν’ αναφερθεί, πάντως, είναι η ομορφιά του μέρους αυτού. Οι επισκέπτες, διανύοντας κυρίως το χωμάτινο δρόμο, μπορούν ν’ απολαύσουν σε αρκετά σημεία την πανέμορφη θέα και την πανοραμική άποψη της πόλης (ενδεικτικά βλ. κεντρική φωτογραφία).

Επίσης, γύρω απ’ το δρόμο αύτο, σχηματίζονται πάρα πολλά μονοπάτια, τα οποία οδηγούν σ’ άλλα σημεία δίπλα στο Άλσος και αξίζουν να τα εξερευνήσουμε. Τέλος, λίγο πιο κάτω, υπάρχουν τα γηπεδάκια ποδοσφαίρου και μπάσκετ, όπου μπορούμε να παίξουμε τ’ αγαπημένα μας σπορ.

Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου

Το Πάρκο αποτελεί κι αυτό ένα σημείο που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των κατοίκων της πόλης, είτε για να περάσουν το χρόνο τους είτε για ν’ αθληθούν. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και η πρόσβασή του ειναι εφικτή απο πολλά σημεία. Είναι ένα μέρος, το οποίο το επιλέγουν πάρα πολλοί αθλητές απ’ όλα τα αθλήματα, για να κάνουν ατομικές και ομαδικές προπονήσεις κατά τη διάρκεια και των δυο lockdowns, καθώς κι ερασιτέχνες ή πολλοί που η άθληση ειναι το χόμπι τους.

Ο κεντρικός χώρος του είναι αρκετά μεγάλος και καλύπτεται από γρασίδι κατά κύριο λόγο. Δίπλα ακριβώς στο Πάρκο βρίσκεται το Παπαστράτειο Σχολείο, όπου πάρα πολλοί πηγαίνουν καθημερινά, για να παίξουν κυρίως μπάσκετ, βόλεϊ και ποδόσφαιρο.

Skate Park

Λίγα μέτρα πιο κάτω απ’ το Δημοτικό Πάρκο και απέναντι απ’ το γήπεδο του Παναιτωλικού, βρίσκεται το Skate Park. Είναι ένα σήμειο που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στο κέντρο της πόλης, αξιοποιώντας ο Δήμος Αγρινίου, με αυτόν τον τρόπο, έναν επί χρόνια ανεκμετάλλευτο χώρο.

Τί θα συναντήσετε αν βρεθείτε εκεί; Μα φυσικά μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα με ράμπες, που πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας. Οι λάτρεις του ποδηλάτου και του skate μπορούν να κάνουν τα κόλπα τους, αλλά και να εξασκηθούν σε καινούργια.

Δ.Α.Κ. Αγρινίου

Το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (Δ.Α.Κ.) Αγρινίου αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο οργανωμένο αθλητικό χώρο της πόλης. Βρίσκεται στη περιοχή Βοϊδολίβαδο. Περιλαμβάνει το κυρίως γήπεδο, που προσφέρεται για πολλούς αθλητές (στίβου κυρίως), αλλά και για ελεύθερους ασκούμενους. Επίσης υπάρχουν εξωτερικά γήπεδα για μπάσκετ, βόλεϊ και τένις, όπως και βοηθητικά γήπεδα για ποδόσφαιρο και άλλα αθλήματα. Εύκολα μπορείτε να βρείτε το κλειστό γυμναστήριο και το κλειστό κολυμβητήριο.

Ωστόσο, για να εισέλθει και να εξέλθει κάποιος στο ΔΑΚ θα πρέπει πρώτα ν’ αποκτήσει έναν qrcode κάνοντας εγγραφή στο σύστημα μέσω του agrinio.gov.gr. Ο κωδικός αυτός αποθηκεύεται στο κινητό και μπορεί να εκτυπωθεί. Ο αντίστοιχος έλεγχος πραγματοποιείται στην είσοδο, που βρίσκεται στο κλειστό γήπεδο του μπάσκετ.

Η συγκεκριμένη κίνηση ενθαρρύνει τον αθλητισμό κι εξυπηρετεί τους αθλούμενους κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μέτρο προστασίας απ’ τον κορωνοϊό.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι το ΔΑΚ Αγρινίου έχει επονομαστεί σε «Μιχάλης Κούσης», αποδίδοντας μ’ αυτό το τρόπο φόρο τιμής στον κορυφαίο σύγχρονο μαραθωνοδρόμο της χώρας μας, με καταγωγή απ’ το Αγρίνιο.

Λευτέρης Ράπτης  στο agriniovoice.gr
Διαβάστηκε 784 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.