Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:09 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 19:49

Παρουσιάστηκαν δύο νέα επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παρέχεται εκπαιδευτικό επίδομα συνολικού ύψους 600 ευρώ

Διαδικτυακή εκδήλωση σχετικά με την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων επαγγελματικής εξειδίκευσης πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου.

Στην εκδήλωση, από πλευράς του ΣΕΒΕ, συμμετείχαν ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ Παναγιώτης Χασάπης, ο Γενικός Διευθυντής Σπύρος Ιγατιάδης, ο οποίος συντόνισε την εκδήλωση, καθώς και η υπεύθυνη για τα προγράμματα κατάρτισης Μαίη Δεμερτζή, η οποία παρουσίασε τη δομή των προγραμμάτων και ανέλυσε τα επαγγελματικά οφέλη που αποκομίζουν οι συμμετέχοντες σε αυτά.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Περιφέρειας Δ. Ελλάδας Φωκίων Ζαΐμης. Αναφέρθηκε στο ζήτημα των περιφερειακών και ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων και στα αναπτυξιακά προγράμματα της Περιφέρειας προς ενίσχυση των μικρομεσαίων στην πλειοψηφία τους τοπικών επιχειρήσεων και ανέπτυξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχρικτσής, ο οποίος αναφέρθηκε στη συμβολή του Νομού Αιτωλοακαρνανίας στην παραγωγή δημοφιλών εξαγωγικών προϊόντων, τονίζοντας την ανάγκη περαιτέρω στόχευσης του Νομού προς το εξωτερικό.

Ο κ. Χασάπης παρουσίασε αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία των εξαγωγών της ΠΔΕ, εστίασε στην ανάδειξη της Υποσαχάριας Αφρικής ως νέου αναδυόμενου προορισμού εξαγωγών με θετικές προοπτικές,  αναδεικνύοντας, ταυτόχρονα την ύπαρξη της εκεί ομογένειας ως κρίσιμο υποστηρικτικό παράγοντα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με παρεμβάσεις τους οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας, και Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος.

Τα προγράμματα

Τα δύο νέα προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης, τα οποία υλοποιεί ο ΣΕΒΕ στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», αφορούν στους τομείς Ανάπτυξης Εξαγωγικών Μονάδων στον κλάδο της Αγροδιατροφής – Βιομηχανίας Τροφίμων και στον τομέα της Ανάπτυξης Εξαγωγικών μονάδων στον κλάδο των Δομικών Υλικών.

Απευθύνονται σε απασχολούμενους στον Ιδιωτικό Τομέα της Οικονομίας και χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Η χρονική διάρκεια κάθε προγράμματος είναι 120 ώρες και με την ολοκλήρωσή του, κατόπιν εξετάσεων, οι ωφελούμενοι λαμβάνουν επίσημη Πιστοποίηση προσόντων / δεξιοτήτων, αλλά και εκπαιδευτικό επίδομα συνολικού ύψους 600,00€.

Οι εκπρόσωποι των φορέων διαβεβαίωσαν για την πρόθεσή τους να συνεργαστούν περαιτέρω για την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων με σκοπό την ενίσχυση των εξαγωγών και στις τρεις ενότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν διαδικτυακά πολλοί πολίτες, ιδιαίτερα νέων ηλικιών.

Ολόκληρη η Εκδήλωση:

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 329 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία