Σάββατο, 22η Ιουνίου 2024  11:01 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 19:16

Καθαρισμοί από την Περιφέρεια: Αμέσως μετά και σε οκτώ σημεία ταυτόχρονα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Άγιος Θωμάς, Σταμνά, Ζευγαράκι, Παντάνασσα, Σκουτερά, Ρίγανη, Σπολάιτα, Λεπενού σε οκτώ σημεία ταυτόχρονα εξελίσσεται η εργολαβία για τον καθαρισμό ρεμάτων στην Αιτωλοακαρνανία.

«Κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και δεν πίστευε κανείς πως μπορεί να γίνει σε τέτοια έκταση ταυτόχρονα» έγραψε χαρακτηριστικά στα social media ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Θανάσης Μαυρομμάτης.

Και πράγματι είναι αλήθεια πως τα ρέματα που φούσκωσαν από τις βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών -πολλά από αυτά έφτασαν κοντά στο όριο της υπερχείλισή τους- κατέβασαν πολλά φερτά υλικά. Ο καθαρισμός λοιπόν κρίθηκε αναγκαίος από τους αρμοδίους της Περιφέρειας. Για τον απλούστατο λόγο ότι εάν επαναληφθεί ένα ανάλογο καιρικό φαινόμενο μετά από 20 μέρες ή ένα μήνα και τα ρέματα δεν έχουν καθαριστεί, τότε θα σπάσουν. Και σε μια τέτοια -απευκταία φυσικά – περίπτωση οι πλημμύρες του 2017 ίσως να έμοιαζαν με βόλτα στο πάρκο…. Κάλλιον λοιπόν το προλαμβάνειν. Αλλά όσο και να τρέχουν οι άνθρωποι της Περιφέρειας οι οριστικές λύσεις θα έρθουν μόνο με μεγάλες παρεμβάσεις και με κρατική παρέμβαση και υποβοήθηση. Γι’ αυτό και πρέπει όλη η Αυτοδιοίκηση να πιέσει την Κυβέρνηση για αυτό λένε όλοι : γενναίες χρηματοδοτήσεις και εθνικό σχέδιο για την αντιπλημμυρική θωράκιση.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 267 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.