Πέμπτη, 27η Ιουνίου 2024  9:06 μμ
 
wm small
Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024 09:54

Προσοχή ποιους ακούτε στο διαδίκτυο (Γέρων Νεκτάριος Μουλατσιώτης)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Προσοχή ποιους ακούτε στο διαδίκτυο. Η παραπληροφόρηση πλέον έχει καταστεί το μεγαλύτερο πρόβλημα. Άνθρωποι κομπλεξικοί, με χαμηλή μόρφωση, με καμένα εγκεφαλικά κύτταρα, με ανεξέλεγκτα ψέματα που δεν τιμωρούνται, με προκαταλήψεις, πολλές φορές ημιμαθείς ή αμαθείς, δημιουργούν και διαδίδουν ανεξέλεγκτα τις πιο εξωφρενικές ιστορίες, τα πιο εξεζητημένα fake news και πασχίζουν να βρουν τους ευάλωτους και ευκολόπιστους για να επιβεβαιώσουν την κάθε βλακεία τους μέσα από τα likes. Όσα περισσότερα likes τόσο περισσότερο ο κάθε "επιστήμων" φαντάζεται ό,τι κάποιος είναι...

Καλούμαστε να προσέχουμε πολύ και ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουμε με λογική την κάθε άλογη και παράλογη σκέψη, ιδέα και φαντασία. Η ραγδαία αύξηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τα τελευταία χρόνια, έκανε τους ανθρώπους άγρια θηρία, με τους περισσότερους να ζουν σε ένα δικό τους κόσμο, σε ένα παράλληλο σύμπαν, με αποτέλεσμα να εκμηδενίζεται κάθε ίχνος εμπιστοσύνης στους θεσμούς που τόσα χρόνια κρατούσαν κοινωνίες ολόκληρες.



--

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ
Τρίκορφο Φωκίδος
Holy Monastery of Saint Augustine & Saint Seraphim of Sarov
Trikorfo Fokidos, Greece
Διαβάστηκε 104 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News