Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:09 πμ
 
wm small
Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 19:34

Αναζητώντας το… ελληνικό Σάντερλαντ: Οι ελλιπείς υποδομές το εμπόδιο της Δυτικής Ελλάδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία έρευνας για κατάλληλες τοποθεσίες, που θα μπορούσε να λάβει χώρα η μεγάλη επένδυση της γερμανικής εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων Next.e.GO. Την προηγούμενη εβδομάδα το θέμα απασχόλησε και το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, με αφορμή σχετική επερώτηση.

Η Πάτρα με το λιμάνι της και την οργανωμένη ΒΙΠΕ, φέρεται να είναι όντως μια υποψήφια περιοχή για την προσέλκυση αυτής της επένδυσης. Το Πλατυγιάλι του Αστακού από την άλλη, λόγω μη σιδηροδρομικής σύνδεσης, αλλά και κατάλληλης οδικής σύνδεσης με την Ιόνια Οδό, στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι το μεγάλο αουτσάιντερ.

Δυναμικά όμως στη διεκδίκηση φαίνεται ότι μπαίνει ο Βόλος, καθώς  το Επιμελητήριο Μαγνησίας την έκταση της εταιρείας ΤΕΟΚΑΡ ΑΒΕΕ καθώς και τις υποδομές της Α΄ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου. Υπενθυμίζεται ότι κατά το παρελθόν στην Βιομηχανική Περιοχή Βόλου σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 264 στρεμμάτων δραστηριοποιήθηκε η εταιρεία ΤΕΟΚΑΡ του Ομίλου Θεοχαράκη, στον κλάδο της παραγωγής αυτοκινήτων για 15 χρόνια, κατασκευάζοντας περισσότερα από 170.000 αυτοκίνητα. Δυστυχώς τη δεκαετία του 1980 η ελληνική εταιρεία δεν βρήκε συμπαράσταση από την τότε Κυβέρνηση για την επέκταση του εργοστασίου και τη συνεργασία της με την Νissan. O ιαπωνικός κολοσσός έφτιαξε το εργοστάσιό του τελικά στο Σάντερλαντ της Αγγλίας. Έκτοτε το Σάντερλαντ σε σημαντικό βαθμό «ζει» από αυτό το εργοστάσιο… Ίσως η… ιστορία να χρωστά στο Βόλο να γίνει αυτό που δεν έγινε πριν από 40 χρόνια.

Η κούρσα πάντως για το ποια πόλη θα μπορούσε να γίνει το ελληνικό Σάντερλαντ συνεχίζεται…

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 356 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.