Παρασκευή, 3η Μαίου 2024  3:54 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 18:22

Με λογοτεχνικό τρόπο τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι μαθητές του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου ενημερώνουν:

Η βιβλιοθήκη του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου εγκαινιάστηκε με έναν πρωτότυπο τρόπο. Πρωτοτυπία εξάλλου είναι και το στήσιμό της αλλά και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν : πολύ όνειρο, αγάπη για τους μαθητές και το βιβλίο, πάθος για τη μελέτη και πόθος για τη διαμόρφωση υγιών προσωπικοτήτων.

Στις 22 Φεβρουαρίου και στην Πολιτιστική Βιβλιοθήκη της Διεξόδου, που πολύ ευγενικά μας φιλοξένησε και μας αγκάλιασε – μεταφορικά και κυριολεκτικά, αφού ο κύριος Κορδόσης μας περίμενε πραγματικά με ανοιχτή αγκαλιά και μεγάλο χαμόγελο – άνοιξε η βιβλιοθήκη του σχολείου μας και για το κοινό της πόλης.

Ουσιαστικά και μακριά από τυπικότητες και τυμπανοκρουσίες, με λογοτεχνικό τρόπο, με λόγο που αγγίζει το πνεύμα και την καρδιά, με την παρουσίαση του μυθιστορήματος του Γιάννη Καλπούζου «Ιμαρέτ» από τον ίδιο το συγγραφέα του έγιναν τα εγκαίνια. Ο κ. Καλπούζοςμάς ταξίδεψε σε άλλες εποχές, μας χάρισε το μύρο του δημιουργικού πόθου και μας έμαθε το Άπιαστο των προσδοκιών του ανθρώπου, της δικαιοσύνης και της ευτυχίας. Μας συμβούλευσε να γίνουμε κυνηγοί του ανέμου και να πιστεύουμε ότι κάθε φορά υπάρχει ένα ανώτερο σκαλοπάτι. Μας χάρισε εικόνες, ζωές, ψυχές και διδάγματα. Είδαμε ρωμιοπάζαρα και τουρκοπάζαρα, εβραϊκές συνοικίες, αλληλοδιδακτικά σχολεία, ακούσαμε μουσικές και γλέντια, μυρωδιές και γεύσεις και αρώματα. Μάθαμε για φιλίες και έχθρες, για φανατισμό, αλλά και για αγάπη που νικά τα πάντα. Μας έμαθε να λέμε «Όπου πατώ είναι δικός μου δρόμος». Υποσχόμαστε να τηρούμε τις συμβουλές του και περιμένουμε να τηρήσει κι αυτός την υπόσχεση που μας έδωσε ότι θα ξανάρθει κοντά μας.

Η βιβλιοθήκη του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου άνοιξε πανιά! Τα ταξίδια μέσα από τα βιβλία ξεκινούν… κι εμείς θέλουμε να είμαστε περιηγητές του κόσμου και της ιστορίας.

Οι μαθητές του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου

Η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή για όλους τους συμπολίτες μας κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του σχολείου.

DSCN3380

DSCN3392

DSCN3423

DSCN3440

unspecified

 πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1598 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.