Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:05 μμ
 
wm small
Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021 13:00

Άυλη συνταγογράφηση μέσω taxisnet – Πώς κλείνεται ραντεβού για εμβόλιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η άυλη συνταγογράφηση έχει μπει στη ζωή χιλιάδων πολιτών – Πως θα κλείσετε το ραντεβού σας για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού
H άυλη συνταγογράφηση ή αλλιώς ηλεκτρονική συνταγογράφηση, είναι ένα από τα βασικά εργαλεία για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, που βοηθάει την διαδικασία να γίνει γρήγορα και εύκολα. Εκτός όμως από το εμβόλιο, η άυλη συνταγογράφηση έχει μπει στη ζωή χιλιάδων πολιτών, που βλέπουν να διευκολύνονται χρησιμοποιώντας τον συγκεκριμένο τρόπο ώστε να λαμβάνουν από τον γιατρό, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, τα στοιχεία των συνταγών φαρμάκων ή των παραπεμπτικών εξετάσεων με μήνυμα (SMS) ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) στο κινητό τους, χωρίς εκτυπώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η πλατφόρμα της άυλης συνταγογράφησης δίνει τη δυνατότητα αλλαγής των προσωπικών στοιχείων, και συγκεκριμένα του email και του τηλεφωνικού αριθμού. Οσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα με έναν εκ των τριών διαθέσιμων τρόπων:

μέσω Taxisnet
με τα στοιχεία του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας (ΑΗΦΥ)
με το eIDAS
Το σύστημα θα ζητήσει τον ΑΜΚΑ και στη συνέχεια θα συνδεθείτε. Στο σημείο όπου αναφέρονται τα προσωπικά στοιχεία μπορείτε να εισάγετε νέο τηλεφωνικό αριθμό ή νέο email ή και τα δυο. Σε κάθε περίπτωση, με την εισαγωγή της νέας διεύθυνσης ή αριθμού θα πρέπει να πατήσετε το «κουμπί» με τον τίτλο «Επιβεβαίωση». Τότε θα έρθει στο email σας ή στην τηλεφωνική σας συσκευή το μήνυμα της άυλης συνταγογράφησης, με το οποίο θα επιβεβαιώσετε ότι τα στοιχεία είναι σωστά.

Πηγή:ethnos.gr
Φωτογραφία:kathimerini.gr
Διαβάστηκε 299 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.