Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:41 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 19:29

Μόνο η Αμφιλοχία ελπίζει για υδροπλάνα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
(Όσο μπορεί κανείς να ελπίζει για επενδύσεις στην Ελλάδα)

Την αισιοδοξία τους για τη λειτουργία πτήσεων με υδροπλάνα στην Ελλάδα, καθώς βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διαδικασίες κατασκευής και αδειοδότησης υδατοδρομίων σε αρκετές περιοχές της χώρας, εκφράζουν Hellenic Seaplanes και Ελληνικά Υδατοδρόμια.

Δεν θα ανατρέξουμε στο απώτερο παρελθόν, καθώς οι πρώτες προσπάθειες για δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων στην Ελλάδα ανάγονται πριν από περίπου 15 χρόνια. Αρκεί μόνο να θυμηθούμε ότι από το 2014 ακούμε ότι το επόμενο καλοκαίρι θα αρχίσουν οι πρώτες πτήσεις υδροπλάνων στην Ελλάδα. Για να προχωρήσει αυτή η επένδυση που φιλοδοξεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε «Μαλδίβες της Ευρώπης», με τη δημιουργία 2.000 άμεσων και 5.000 έμμεσων θέσεων εργασίας, όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις έχουν προχωρήσει σε νομοθετικές παρεμβάσεις για την επιτάχυνση -υποτίθεται- των διαδικασιών. Όμως ακόμη αποτέλεσμα δεν υπάρχει.

Οι επενδυτές πάντως εμφανίζονται ακόμη αισιόδοξοι και έτοιμοι. Σε πρόσφατη παρέμβασή τους ανέλυσαν τα δεδομένα για την αδειοδότηση κάθε υδατοδρομίου ξεχωριστά. Για το υδατοδρόμιο Αμφιλοχίας σύμφωνα με τους επενδυτές αναμένεται η τελική έγκριση από το Δήμο Αμφιλοχίας. Μάλιστα το υδατοδρόμιο Αμφιλοχίας ορίζεται από την Hellenic Seaplanes ως το σημείο διανυκτέρευσης των υδροπλάνων στην πλευρά του Ιονίου.

Το ενδιαφέρον πάντως είναι ότι σε σχέση με τις εξαγγελίες του παρελθόντος το υδατοδρόμιο της Αμφιλοχίας είναι το μόνο που σχεδιάζεται στην Αιτωλοακαρνανία. Στο παρελθόν είναι συζητηθεί και η περίπτωση του Μεσολογγίου, αλλά και αυτή της λίμνης Τριχωνίδας. Ωστόσο και στις δύο αυτές περιπτώσεις η χωροθέτηση αφορά περιοχές Natura και εκεί τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα αν όχι απαγορευτικά για επενδύσεις.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 432 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.