Τρίτη, 23η Ιουλίου 2024  8:32 πμ
Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020 09:35

Η παλιά γέφυρα στο Βαλτσόρεμα Ευήνου (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το νέο βίντεο που ανέβασε στο youtube ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης.

Η μεταλλική αυτή γέφυρα έχει τοποθετηθεί στην τοποθεσία «Βαλτσόρεμα Ευήνου» μεταξύ Κάτω Χρυσοβίτσας Θέρμου και Αχλαδόκαστρου Ναυπακτίας.
Με την χάραξη του οδικού δικτύου το 1953 από το Θέρμο για Διασελάκι-Πέρκο –Περίστα ή Θέρμο –Αχλαδόκαστρο- Πλάτανος,η γέφυρα μεταφέρθηκε από τη Λαμία με πρωτοβουλία του στρατηγού Αθανασίου Στράγγου από τον Πέρκο και του υπουργού Ιωάννη Νικολίτσα από το Θέρμο.
Η γέφυρα σταμάτησε να εξυπηρετεί τα διερχόμενα οχήματα το 2000, με την κατασκευή της νέας τσιμεντένιας γέφυρας στην ίδια τοποθεσία. Aποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς για τους επισκέπτες του Εύηνου.
Πέρα από αυτό, όμως, η περιοχή είναι εξαίρετου φυσικού κάλλους.
Το σημείο αυτό αποτελεί σημείο εκκίνησης διαδρομών Rafting και Kayak, όπως και μιας πεζοπορικής διαδρομής που οδηγεί στο μεσαιωνικό γεφύρι της Αρτοτίβας πιο κάτω και από εκεί στην Κάτω Χρυσοβίτσα.
Εδώ μάλιστα πραγματοποιείται κάθε χρόνο την ημέρα των Φώτων, στις 6 Ιανουαρίου, από ενορίες χωριών της παρευήνιας περιοχής η τελετή αγιασμού των υδάτων και επιπλέον εδώ πραγματοποιούνται μαθήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θέρμου σε ποτάμιο περιβάλλον.

Διαβάστηκε 2429 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020 10:33
Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση. Εχει στο ενεργητικό του πάρα πολλές δημιουργίες βίντεο απο την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και συνηθίζει να μας εκπλήσσει με τις δουλειές του. Μας έχει παραχωρήσει πάρα πολλές φωτογραφίες και βίντεο για δημοσίευση και γνωστοποίηση των αναγνωστών για περιοχές απαράμμιλης ομορφιάς στο νομό μας.

facebook.com/andreas.koutsothanasis
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News