Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  3:41 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 23:46

Αγρίνιο: το λιανεμπόριο ξεκίνησε και «κάτι» κινείται στην αγορά (φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το λιανεμπόριο ξεκίνησε και «κάτι» κινείται στην αγορά του Αγρινίου. Κάλεσμα στήριξης του εμπορικού κόσμου της πόλης.  

Επαναλειτουργεί σήμερα, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, το λιανικό εμπόριο και άλλες υπηρεσίες μετά το «πράσινο φως» της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Συμπεράσματα δεν είναι εύκολο να εξαχθούν ακόμη αλλά η κίνηση στους δρόμους δείχνει πως κάτι κινείται και στην αγορά του Αγρινίου.

Η ανάταση βέβαια είναι πρωτίστως ψυχολογική για τον εμπορικό κόσμο της πόλης που ζητούσε επίμονα την επανεκκίνηση της αγοράς για να μη χαθεί και η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων.

Από σήμερα, τα καταστήματα θα λειτουργούν κανονικά για το κοινό με συγκεκριμένα μέτρα ωστόσο, ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν, ένα ενδεχόμενο μίας νέας έξαρσης της πανδημίας.

Η αστυνομία έχει εντολή για συχνούς ελέγχους στα κέντρα των πόλεων ώστε να εντοπίζονται εικόνες συνωστισμού και να προβαίνει σε συστάσεις. Η παρουσία της είναι αισθητή και στο κέντρο του Αγρινίου.

Η λειτουργία του συνόλου των εμπορικών καταστημάτων γίνεται πλέον κανονικά με μόνο περιορισμό την συνάθροιση εντός του καταστήματος κατά αναλογία 1 άτομο ανά 25 τμ εκτός των “κόκκινων περιοχών”.

Παράλληλα οι καταναλωτές θα έχουν χρονικό περιθώριο δύο ωρών για τα ψώνια τους απ’ τη στιγμή που θα στείλουν με SMS στο 13033 τον κωδικό 2 λαμβάνοντας την έγκριση ή θα συντάξουν το έντυπο μετακίνησης.

Το κάλεσμα του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου 

«Στο νέο ξεκίνημα που κάνουν οι μικρές επιχειρήσεις της αγοράς στην πόλης μας από την Δευτέρα 18-1-2021 θέλω να καλέσω όλες και όλους τους φίλους καταναλωτές να τις στηρίξουν συμβάλλοντας έτσι στη βιωσιμότητα τους και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας», αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Σωκράτης Κωστίκογλου.

Σημειώνει εξάλλου πως «ο εμπορικός κόσμος της πόλης μας, όπως και μετά την πρώτη φάση της πανδημίας, κράτησε υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά όσον αφορά τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, το ίδιο είναι βέβαιο ότι θα κάνει και τώρα. Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο όλοι μαζί, έμποροι, εργαζόμενοι και καταναλωτές πρέπει να αναδείξουμε την ατομική αλλά και τη συλλογική μας ευθύνη».

Επισημαίνει εξάλλου την ανάγκη «να τηρήσουμε τα προβλεπόμενα υποχρεωτικά μέτρα προστασίας για την δημόσια υγεία ώστε να αποφύγουμε την εξάπλωση της πανδημίας.

Την περαιτέρω ενίσχυση και στήριξη των Αγρινιωτών εμπόρων  ζητά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου  με αφορμή την επανεκκίνηση της αγοράς.

Ο κ. Παπαναστασίου είχε την ευκαιρία να συζητήσει όλα τα θέματα με το  ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου  Αγρινίου την προηγούμενη Πέμπτη 14 Ιανουαρίου.

«Εύχομαι σε όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις  καλή αρχή.  Να μη χάσουμε την ελπίδα και κυρίως την ευκαιρία να κρατήσουμε ζωντανή την αγορά. Είναι η κρίσιμη  στιγμή να αποδείξουμε ότι  μπορούμε να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και  τους συμπολίτες μας. Δείχνουμε  προτίμηση στα καταστήματα της πόλης, διατηρούμε ζωντανή την τοπική οικονομία και  υποστηρίζουμε τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

Ο Δήμος Αγρινίου πήρε τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη του εμπορικού κόσμου. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και στο πλευρό  των επαγγελματιών καθώς η  προσπάθεια είναι διαρκής».

Το προσωρινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων του Αγρινίου 

 

Tι άνοιξε-Οι κανόνες

Οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, κομμωτήρια και επιχειρήσει παροχής υπηρεσιών ανεβάζουν ρολά τη Δευτέρα. Διαβάστε ακολούθως για τους κανόνες λειτουργίας:

-Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ. για όλες τις επιχειρήσεις (ακόμη και τροφίμων)

-Μετακίνηση με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης

-Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.

-Διάρκεια 2 ωρών κατά οποία ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.

-Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα (4) άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).

-Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets), ορίζεται ως εξής: Ένας (1) πελάτης ανά 25τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.

-Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

-Προσαύξηση προστίμων κατά 50% για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.



 

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 455 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 23:56
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.