Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:09 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 19:24

Έγκριση της μελέτης για τον οδοφωτισμό στον Μύτικα, προϋπολογισμού 64.942,20 €

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (δείτε εδώ) η ομόφωνη έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου, της μελέτης για τον οδοφωτισμό στο παραλιακό μέτωπο και τον πεζόδρομο του Μύτικα, ύψους 69.942,20 €, η οποία αποτελεί την πρόταση του Δήμου Ξηρομέρου για ένταξη στο LEADER ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ, στη βάση της πρόσκλησης με τίτλο: «ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ», στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΛΙΕΙΑ & ΘΑΛΑΣΣΑ 2014 – 2020», ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ 4: «ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ»

Ο Δήμος Ξηρομέρου ευελπιστεί η πρόταση του να γίνει αποδεκτή και να ενταχθεί, ώστε να προκύψει η χρηματοδότηση του προτεινόμενου έργου.

Η μελέτη έγινε από τους ειδικούς συνεργάτες του Δήμου Ξηρομέρου και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου και θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω επιλεγμένα κάποια ενδεικτικά στοιχεία της, για να καταλάβετε τι αφορά και τι πρόκειται να γίνει.

Στοιχεία της μελέτης: 

Αναγκαιότητα

Η αναγκαιότητα οδοφωτισμού τόσο στο παραλιακό μέτωπο όσο και στον πεζόδρομο του Μύτικα είναι αυτονόητη. Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή δεν λειτουργούν τα εναέρια φωτιστικά του κεντρικού πεζοδρόμου, καθώς επίσης δε λειτουργούν και τα φωτιστικά σώματα κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, αφού τα περισσότερα από αυτά είναι παντελώς κατεστραμμένα. Η κάκιστη κατάσταση που επικρατεί, δημιουργεί την εικόνα της πλήρους εγκατάλειψης και παρακμής.

Γενικά οφέλη

· Βελτίωση της ποιότητας ζωής και αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες μας, μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες.

· Λειτουργική αναβάθμιση με σωστό και επαρκή φωτισμό, που διευκολύνει την πρόσβαση για τους χρήστες του δημόσιου χώρου και ειδικότερα για τα εμποδιζόμενα άτομα.

· Αισθητική αναβάθμιση και ανάδειξη του φυσικού χώρου, με στόχο την ενίσχυση της διαμόρφωσης της τοπικής ταυτότητας του οικισμού.

· Τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, καθιστώντας την πιο ελκυστική.

· Ενίσχυση του τοπικού πληθυσμού.

Περιβαλλοντικά οφέλη και Λειτουργικά Πλεονεκτήματα

· Τα νέα φωτιστικά σώματα θα είναι νέας τεχνολογίας LED με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς και αυξημένη φωτιστική απόδοση, σε μεγάλη διάρκεια χρόνου χρήσης.

· Η αντοχή των υλικών κατασκευής των φωτιστικών σωμάτων και των ιστών θα είναι αυξημένη σε βάθος χρόνου, λαμβάνοντας υπόψη στα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά, το θαλάσσιο περιβάλλον τοποθέτησής τους.

· Η σωστή ρύθμιση της κατάλληλης επαρκούς έντασης και της θερμοκρασίας του φωτισμού θα κάνει άνετη και ασφαλή την παραμονή στο δημόσιο χώρο, χωρίς τη δημιουργία νυχτερινής φωτορύπανσης.

· Θα γίνει ανάδειξη των φυσικών χαρακτηριστικών του τοπίου.

Οικονομικά Oφέλη

· Ανάπτυξη του τουρισμού λόγω της αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης του δημόσιου χώρου και της ανάδειξης του φυσικού τοπίου.

· Οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, καθώς η αυξημένη επισκεψιμότητα θα οδηγήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

· Τα λειτουργικά έξοδα και τα έξοδα συντήρησης θα μειωθούν σημαντικά, λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσης και καλύτερης ποιότητας των φωτιστικών σωμάτων και θα επιτραπεί η μετάθεση κονδυλίων σε άλλες ανάγκες του Δήμου, καθώς και η σταδιακή αναβάθμιση του συνόλου του οδοφωτισμού του οικισμού, με την εξοικονόμιση πόρων.

Πηγή: mytikaspress.blogspot.com

Διαβάστηκε 204 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.