Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  1:23 πμ
Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016 19:09

Πέντε ώρες κράτησε η συνάντηση Τσίπρα – αγροτών – Για ουσιαστικό διάλογο μιλούν οι εκπρόσωποί τους!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

– Πέντε ώρες κράτησε η συνάντηση Τσίπρα – αγροτών – Τις τελικές αποφάσεις θα πάρουν τα μπλόκα
– Χαμογελαστοί βγήκαν οι αγρότες από την συνάντηση
– ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ: «Να βάλουμε το άλογο μπροστά από το κάρο»
– Καταγγελίες από την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών ότι δεν τους επετράπη η είσοδος
– Αποχώρηση και από την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων
– Φρούριο η Ηρώδου Αττικού – Ασφάλεια μέχρι και στον Εθνικό Κήπο
– ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Καλή σας ημέρα. Το newsit.gr θα σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα όσα θα γίνουν στην σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους των αγροτών – όχι από όλα τα μπλόκα. Ξεπεράστηκαν τελικώς οι επιφυλάξεις και οι αμφισβητήσεις και θα καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με τον πρωθυπουργό οι εκπρόσωποι των αγροτών από τα μπλόκα των Τεμπών και των Μικροθηβών, καθώς και οι εκπρόσωποι άλλων 38 μπλόκων που συμπαρατάσσονται μαζί τους.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ (ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ)

Τελευταία ενημέρωση : 2016/02/22 17:20

είδος από :

  Πέντε ώρες μετά…

Τα μπλόκα θα αποφασίσουν αν τους ικανοποιούν οι προτάσεις που συζητούσαν επι πέντε ώρες οι εκπρόσωποί τους με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι αγρότες βγήκαν χαμογελαστοί από το πρωθυπουργικό γραφείο. Μίλησαν για ουσιαστικό διάλογο με τον πρωθυπουργό και ότι του παρουσίασαν τις προτάσεις τους όπως κι εκείνος. Όταν ρωτήθηκαν από τους δημοσιογράφους τι θα γίνει από εδώ και πέρα είπαν ότι τον λόγο έχουν τώρα οι γενικές συνελεύσεις. Κατά τις 5 ώρες που συζητούσαν με τον πρωθυπουργό, οι αγρότες έφαγαν κιόλας αφού έγινε παραγγελία στο εστιατόριο της Βουλής. Κάποιοι μετά το φαγητό βγήκαν και για τσιγάρο.

Comments(0)

  Σας ικανοποιούν οι προτάσεις; Ρωτήθηκαν οι εκπρόσωποι των αγροτών

Τις αποφάσεις θα πάρουν οι γενικές συνελέυσεις των μπλόκων είπε και ο εκπρόσωπος από τα ανεξάρτητα μπλόκα της Πελοποννήσου.
Comments(0)

  Εκπρόσωπος 39 μπλοκων

Παπαγιαννούλης Βαγγέλης: Εγινε ουσιαστικός διάλογος με τον πρωθυπουργό. Του παρουσιάσαμ τις προτάσεις μας το ίδιο έκανε κι εκείνος. Θα επιστρέψουμε στα μπλόκα μας θα κάνουμε γενικές συνελεύσεις για την περαιτέρω πορεία του αγώνα»
Comments(0)

  Οι αγρότες βγαίνουν από το Μαξίμου

Comments(0)

  Η συνάντηση έλαβε τέλος

Εν αναμονή δηλώσεων
Comments(0)

  Και η συνάντηση συνεχίζεται……

Κλείνουμε πια πεντάωρο με τα διαλείμματα για φαγητό και τσιγάρο. Η συνάντηση είναι μαραθώνια και μάλλον το ραντεβού των αγροτών για τις 5 με τον κ. Μητσοτάκη θα μεταφερθεί….Comments(0)

  Και διάλειμμα για τσιγαράκι

Μετά το φαγητό ένα τσιγαράκι είναι ό,τι πρέπει. Και ο αγρότης βγήκε στην βεράντα του Μαξίμου να απολαύσει το τσιγάρο του. Κανείς δεν γνωρίζει για ποιόν λόγο ενοχλήθηκε η ασφάλεια του Μεγάρου Μαξίμου και ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να μην απαθανατίσουν την σκηνή. Ισα – ίσα που δείχνει ότι το αντικαπνιστικό τηρείται!

Comments(0)

  Κλείνουμε τετράωρο

Σχεδόν τέσσερις ώρες είναι κλεισμένοι οι αγρότες στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό και συσκέπτονται. Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται οι αγρότες συνέφαγαν και με τον πρωθυπουργό αφού πήγε παραγγελία – μαμούθ από το εστιατόριο της Βουλής. Νωρίτερα, υπήρξε ένταση όταν με εντολή της κυβέρνησης αποκλείστηκαν από την συνάντηση αγρότες που είδαν και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Από τα στιγμιότυπα της συνάντησης η ερώτηση του κ. Τσίπρα σε αγρότη. «Την καρότσα την έχεις ακόμα; Να την κρατήσεις».
Comments(0)

  Τι να έφαγαν;

Με την πληρωμή ανά χείρας αναχωρεί ο σερβιτόρος της Βουλής από το Μαξίμου.

Comments(0)

  Οι φωτό κάνουν τον γύρο του κόσμου

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ – ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ REUTERS

Comments(0)

  Έφτασε delivery….

Αυτό μεταδίδει η δημοσιογράφος του Alpha, Ευαγγελία Τσικρίκα στο twitter

Comments(0)

  Δείτε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού

 

Comments(0)

  Απάντηση στις καταγγελίες: Εμείς είχαμε ένσταση μόνο για έναν…

Η κυβέρνηση ήταν αρνητική για τη συμμετοχή στη σημερινή διαδικασία διαλόγου στο Μέγαρο Μαξίμου μόνο για έναν άνθρωπο, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν τοποθετημένος στην Ελληνική Βιομηχανίας Ζάχαρης και τώρα προσέρχεται ως συνδικαλιστής, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν, επίσης, ότι αίτημα από την Ένωση Νέων Αγροτών δεν είχε κατατεθεί, αλλά ευχαρίστως θα οριστεί συνάντηση μέσω και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Comments(0)

  Πέρασαν δυο ώρες

Ανακεφαλαιώνοντας:

Σε εξέλιξη η συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους των αγροτών αλλά όχι από όλα τα μπλόκα.

Εκπρόσωποι τόσο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νέων Αγροτών, όπως και της Πανελλήνιας Συντονιστικής Κτηνοτρόφων και Αλιέων, κατήγγειλαν ότι »εφαγαν πόρτα» από το Μαξίμου. Κυβερνητικές πηγές απαντούν ότι έθεσαν βέτο για ένα πρόσωπο…

Ετσι η Πανελλήνια Συντονιστική κτηνοτρόφων και αλιέων αποχώρησε….

Comments(0)

  Δείτε φωτογραφίες από την συνάντηση Τσίπρα – αγροτών

Comments(0)

  Και συνέχισε:

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι κινητοποιήσεις είπε:

«Αντιλαμβάνομαι γιατί και εγώ προέρχομαι από τα κινήματα ότι είναι ένα ζήτημα που δημιουργεί ανταγωνισμούς. Δεν θέλουμε να παρέμβουμε και είμαστε ανοικτοί σε όλες τις φωνές και τις απόψεις. Το αγροτικό κίνημα πρέπει να βρεί δρόμους έκφρασης με αυτονομία και αυτοτέλεια για να έχει ο αγωνας αποτελέσματα. Να έχει μια αυθεντική εκπροσώπηση στην χάραξη πολιτικής. Δεν μπορούμε να χαράξουμε πολιτική χωρίς να λάβουμε σοβαρά υπόψιν τις θέσεις και τις προτάσεις σας». Σε αυτό το σημείο ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους αγρότες να λαμβάνουν υπόψιν το συνολικό πρόβλημα του τόπου.

«Δεν μπορούμε», είπε, «να βγάλουμε από το μυαλό μας ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι από το 2010 εως το 2015 όταν καταστράφηκε ο εθνικος πλούτος. Αν δεν καταφερουμε να ανακτησουμε τον εθνικό πλούτο και πρωτοπόρος χώρος ειναι ο αγροτικός τότε δεν θα μπορουμε να μιλαμε ουτε για εισόδημα ουτε για συντάξεις.»

Comments(0)

  Τσίπρας: Να βάλουμε το άλογο μπροστά από το κάρο

«Πρέπει να βάλουμε το άλογο μπροστά από το κάρο», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην αντιπροσωπεία των αγροτών που συναντά αυτή την ώρα.

Ο κ. Τσίπρας είπε στους αγρότες ότι έχει προτάσειςκαι είναι υπέρ του διαλόγου και μπορεί να οδηγήσει σε λύσεις.

«Είναι δικό σας θέμα», είπε απευθυνόμενος στους αγρότες, «να υπάρξει ένα μόνιμο συμβούλι που να εκπροσωπεί το αγροτικό κίνημα και να σχεδιάσουμε και να κάνουμε απο κοινού τα επόμενα βήματα».
Comments(0)

  Καταγγελίες και αποχωρήσεις

Για διάλογο α λα καρτ κάνουν λόγο τόσο η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών όσο και η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων. Όπως κατήγγειλαν περιν από λίγο το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε άλλους εκπροσώπους από αυτούς που είχαν προτείνει στον διάλογο.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Comments(0)

  Κλειστή έως τις 16.00 η Νεστάνη αλλά και ο Ισθμός

Δυναμικά παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Πελοποννήσου και κρατούν κλειστό τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Κορίνθου από χθες το απόγευμα έως και σήμερα στις 4.00 μετά το μεσημέρι. Εν τω μεταξύ έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στο μέγαρο Μαξίμου και στο διάλογο με την κυβέρνηση που θα προσέλθει η επιτροπή που έχουν ορίσει τα Ανεξάρτητα μπλόκα της Πελοποννήσου και από το αποτέλεσμα αυτό θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση του, αν θα συνεχίσουν να κρατούν κλειστό τον αυτοκινητόδρομο ή θα αποχωρήσουν.
Επιπλέον κλειστή είναι και η εθνική οδός Κορίνθου – Αθήνας στα διόδια του Ισθμού, ενώ ανοικτή είναι από χθες η παλαιά εθνική οδός στο Καλαμάκι.

Comments(0)

  Καταγγελία από την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών

Μας δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά όχι ο πρωθυπουργός, δήλωσε ο εκπρόσωπός τους βγαίνοντας από την συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο. Είπαν ότι τους μεταφέρθηκε ότι δεν είναι στην λίστα παρά το γγεονός ότι είχαν στείλει λίστα με τα αιτήματά τους.

αναδημοσίευση απο http://sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 1944 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News