Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  4:48 μμ
 
wm small
Σάββατο, 02 Ιανουαρίου 2021 13:05

Γιατί αποφάσισε αυστηρότερα μέτρα ο Μητσοτάκης- ΣΥΡΙΖΑ: Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις παλινωδίες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Lockdown: Γιατί αποφάσισε αυστηρότερα μέτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης- ΣΥΡΙΖΑ: Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις παλινωδίες του κ. Μητσοτάκη

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η αυστηροποίηση των μέτρων για την εβδομάδα 3-10 Ιανουαρίου 2021 είναι απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για προληπτικούς λόγους.

Στόχος είναι να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα από την χαλάρωση των γιορτών, ώστε να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα σχολεία μας όλων των βαθμίδων.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, στις 11 Ιανουαρίου μαζί με τα σχολεία επανέρχεται η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών. Αναφορικά με τις εκκλησίες μας, η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς. Οι εκκλησίες μας, μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Στο τέλος της 2ης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και με βάση αυτή την αξιολόγηση θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση, έπειτα από δυο μήνες lockdown, συνεχίζει στον δρόμο της αποτυχίας με την πανδημία έκτος ελέγχου», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την αυστηροποίηση των μέτρων μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.

«Μέσα στον πανικό της, αντιμετωπίζει την κοινωνία ως διακόπτη που ανοιγοκλείνει, χωρίς κανένα σχέδιο. Αρνείται την ενίσχυση του ΕΣΥ, τα μαζικά δωρεάν τεστ για τους πολίτες, την απαραίτητη επίταξη ιδιωτικών κλινικών. Συνεχίζει να μην λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Προγραμματίζει άνοιγμα των σχολείων για άλλη μια φορά χωρίς να ακούει τους ειδικούς, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα και τεστ για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Το μόνο που κάνει είναι να κατηγορεί τους πολίτες για τη δική της αποτυχία.Περιοριστικά μέτρα χωρίς σχέδιο, χωρίς ενίσχυση του συστήματος υγείας και χωρίς οικονομική ενίσχυση της κοινωνίας είναι καταδικασμένα να αποτύχουν», επισημαίνεται. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις παλινωδίες του κ. Μητσοτάκη», καταλήγει η ανακοίνωση

iefimerida.gr

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 338 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/