Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  5:46 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 01 Ιανουαρίου 2021 18:21

Αναστολές Δεκεμβρίου: Πότε πληρώνονται το επίδομα των 534 ευρώ οι εργαζόμενοι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έως τις 12 Ιανουαρίου θα πληρωθούν οι δικαιούχοι το επίδομα των 534 ευρώ για τις αναστολές Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι το επίδομα των 534 ευρώ στους εργαζόμενους που τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας για τον μήνα Δεκέμβριο θα πληρωθεί μέσα στις 10 με 12 ημέρες του Ιανουαρίου και όχι νωρίτερα.

Ο κ. Βρούτσης εξήγησε, μιλώντας στο Mega, ότι θα πρέπει πρώτο να γίνει η υποβολή των σχετικών λιστών από τις επιχειρήσεις και να ακολουθήσει ο απαραίτητος έλεγχος. Επίσης χρειάζεται χρόνος για να ανοίξει το σύστημα για τυχόν διορθώσεις λαθών. «Εάν δεν υπήρχε η ΕΡΓΑΝΗ, οι πληρωμές θα γίνονταν με 2 ή 3 μήνες καθυστέρηση» τόνισε ο Υπουργός Εργασίας.

Η αποζημίωση των 534 ευρώ (για ολόκληρο το μήνα) αναμένεται να πιστωθεί απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως τις 12 Ιανουαρίου. Η ημερήσια αποζημίωση που δικαιούται ο εργαζόμενος ανέρχεται σε 18 ευρώ.

Το ίδιο διάστημα θα πληρωθεί και μέρος του δώρου Χριστουγέννων που αντιστοιχεί στην κρατική συμμετοχή, για τους εργαζόμενους που ήταν σε αναστολή σύμβασης τον Δεκέμβριο.

Παράταση στις αιτήσεις

Παράταση μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη 5 Ιανουαρίου δίνει το Υπουργείο Εργασίας στις δηλώσεις αναστολών του μηνός Δεκεμβρίου. Η προθεσμία αφορά τόσο τις αρχικές δηλώσεις όσο και τις ορθές επαναλήψεις, από εργοδότες που πλήττονται ή είναι κλειστοί με κρατική εντολή αλλά και από τους εργαζόμενους παρατείνεται μέχρι και την 05/01/2021.

Το Υπουργείο Εργασίας διευκρινίζει πως για οι επιχειρήσεις με ΚΑΔ που εντός Δεκεμβρίου, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είναι πληττόμενες και στη συνέχεια για το υπόλοιπο του μήνα είναι κλειστές με κρατική εντολή, υποβάλλεται ξεχωριστό έντυπο – δήλωση αναστολής για κάθε κατηγορία.

Έτσι, οι επιχειρήσεις πρέπει να καθορίσουν στο ειδικό πεδίο του εντύπου, αν τα δηλωθέντα χρονικά διαστήματα αναστολής συμβάσεων εργαζομένων αφορούν διάστημα κατά το οποίο το ΚΑΔ είναι κλειστό ή πληττόμενο.

Η διαφορά με τον Νοέμβριο είναι πως οι πληρωμές της ειδικής αποζημίωσης των 534 ευρώ θα γίνουν ταυτόχρονα για εργαζόμενους κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων τον Ιανουάριο.

newsbomb.gr

Διαβάστηκε 357 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία