Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  10:43 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 19:41

Ποιος πληρώνει στο τέλος το… λογαριασμό;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το δικαιολογούμε απόλυτα και θεωρούμε απόλυτα φυσιολογικό οι άνθρωποι που έχουν κλείσει λόγω της πανδημίας με κυβερνητική εντολή να διαμαρτύρονται και να απορούν, βλέποντας τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ, πως θα πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Λέει όμως ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου στην οξυμένη αντίδρασή του πως η Κυβέρνηση εμπαίζει τον εμπορικό κόσμο. «Αντί η Πολιτεία να καλύψει τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις των συναδέλφων, ζητά τώρα να τις πληρώσουμε στο τέλος Δεκεμβρίου» λέει χαρακτηριστικά ο Εμπορικός Σύλλογος στην ανακοίνωσή του. Το ζήτημα όμως είναι εκτός από αυτούς που έχουν κλείσει με κυβερνητική εντολή, υπάρχουν και αυτοί που είναι μεν ανοικτοί, αλλά επειδή όλοι οι υπόλοιποι είναι κλειστοί, ζητούν αντίστοιχα πάσης φύσεως ενισχύσεις από το κράτος.

Ενισχύσεις ζητούν οι αγρότες, αφού η πτώση της ζήτησης έχει ρίξει τις τιμές, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να αναγκάζονται να πωλούν κάτω του κόστους, μπαίνοντας «μέσα». Ενισχύσεις ζητούν και οι άνθρωποι των ΚΤΕΛ, γιατί ποιος θα μετακινηθεί, όταν ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας…; Ενισχύσεις ζητούν και οι κρεοπώλες, γιατί λένε, ότι αφού έκλεισε η εστίαση οι τζίροι τους είναι πολύ μειωμένοι, ενισχύσεις ζητάμε και εμείς οι των media, γιατί ποιος θα διαφημιστεί όταν η αγορά είναι κλειστοί…; Αν το Κράτος καλύψει τους πάντες, που ζητούν ενισχύσεις, το λογαριασμό που κάποια στιγμή θα έρθει, ποιος θα τον πληρώσει; Δεν θα τον πληρώσουμε όλοι εμείς που ζητάμε ενισχύσεις; Θα πρέπει κάποια στιγμή να αναλογιστούμε ότι το Κράτος δεν έχει λεφτά δικά του, απλώς διαχειρίζεται χρήματα των φορολογούμενων. Και για να μπουν χρήματα σε μια τσέπη, θα πρέπει να βγουν από κάποια άλλη. Δηλαδή ποιο θα ήταν το όφελος, αν κάλυπτε το κράτος τις ασφαλιστικές εισφορές στο λιανεμπόριο, με τα χρήματα, δηλαδή με επιπλέον φόρους στους πελάτες του λιανεμπορίου; Είναι προτιμότερο κάτι τέτοιο; Μετά, δεν θα λέμε πάλι ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα να ψωνίσει;

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 477 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.