Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  1:04 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 18:29

Παναιτωλικός: Ο παλιόφιλος Μπαρμπόσα, το «φέσι» και το exit από την Χαταϊσπορ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το SDNA έχει το backstage – ρεπορτάζ με επίκεντρο τον Πορτογάλο εξτρέμ κι άλλοτε παίκτη της ΑΕΚ.

Μπορεί ο Έλντερ Μπαρμπόσα να ήρθε στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2014 και να αγωνίστηκε για μια διετία (2014-16) στην ΑΕΚ (70 παιχνίδια – 15 γκολ – 17 ασίστ), ωστόσο το όνομά του εκτός από την Ένωση, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο (και) με τον Παναιτωλικό.

Κι ας μην φόρεσε τη φανέλα της ομάδας του Αγρινίου. Όπως θυμούνται πολύ καλά οι παλιές…σειρές, τα «καναρίνια» έδωσαν μεγάλο αγώνα στις αρχές της δεκαετίας του 2010 για την απόκτησή του από την Μπράγκα, με την οποία είχαν αναπτύξει…βελούδινες σχέσεις και ήταν σε ανοιχτή – γραμμή εκείνη την περίοδο.

Εν τέλει δεν αποδείχτηκε της μεταγραφικής μοίρας γραφτό ο Πορτογάλος εξτρέμ να έρθει για μόνιμη εγκατάσταση στο Αγρίνιο, στρίβοντας συν τω χρόνω το τιμόνι προς την Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ.

Μετά την αποχώρηση από την Ένωση αγωνίστηκε στην Αλ Βασλ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ τη διετία 2017-19 έπαιξε στο τουρκικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Μπελεντίγεσπορ.Από το 2019 βρίσκεται στην επίσης τουρκική Χαταϊσπορ κι είναι συμπαίκτης με τον…δικό μας Αλέξανδρο Κατράνη.

Εσχάτως, το όνομα του Μπαρμπόσα κυκλοφορεί στο μεταγραφικό ρεπορτάζ του Παναιτωλικού με «συνδετικό κρίκο» τον Τραϊανό Δέλλα, με τον οποίο γνωρίζεται πολύ καλά από την κοινή θητεία στην ΑΕΚ. Φτάνει όμως αυτή η ιδιαίτερη σχέση με τον «Κολοσσό» για να στείλει τον Μπαρμπόσα στο Αγρίνιο;

Το σίγουρο είναι πως ο 33χρονος ποδοσφαιριστής έχει θέματα στη συνεργασία του με την Χαταϊσπορ που εδρεύει στην πόλη Αντάκια της νότιας Τουρκίας, στη θέση της αρχαίας Αντιόχειας.Θέματα που πηγάζουν από χρήματα που έχει λαμβάνει κι ενώ οι ετήσιες αποδοχές του συμβολαίου του που λήγει το καλοκαίρι του ΄21 κυμαίνονται στις 500.000 ευρώ.

Ο Μπαρμπόσα έμεινε εκτός αποστολής στα δύο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος κόντρα σε Γκοζτέπε (19/12) και Τραμπζονσπόρ (22/12) και πίσω από τους συγκεκριμένους αποκλεισμούς, φέρεται να βρίσκεται η πρόθεσή του να αποδεσμευτεί άμεσα από την Χαταϊσπορ.

πηγή : sdna.gr

Διαβάστηκε 261 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.