Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  3:52 πμ
 
wm small
Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2020 18:02

Παναιτωλικός: «Ψυχραιμία» και «αλλαγές»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Ψυχραιμία» και «αλλαγές»: Το φινάλε του πρώτου γύρου βρήκε τα «καναρίνια» χαμηλά, όμως ως οργανισμός έχουν δείξει πως μπορούν να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις.

Με έναν «κρύο» τρόπο έκλεισε ο πρώτος γύρος για τον Παναιτωλικό, αφού η ήττα με 1-0 από τον Απόλλωνα Σμύρνης κράτησε την ομάδα χαμηλά.

Για όσο διάστημα τα «καναρίνια» θα βρίσκονται εκεί θα γίνονται συνειρμοί με το πέρσι παρότι τα δεδομένα δεν είναι ίδια, αλλά επειδή για κάθε πρόβλημα υπάρχει αντίστοιχη λύση, στο Αγρίνιο θα ακολουθήσουν το δίπτυχο «ψυχραιμία» και «αλλαγές». Δηλαδή σε καμία περίπτωση δεν θα προχωρήσουν σε σπασμωδικές κινήσεις, ωστόσο θα γίνει ότι είναι δυνατόν για να αλλάξουν τα πράγματα. Αλλωστε διοίκηση (Φώτης Κωστούλας/Μάκης Μπελεβώνης) και τεχνική ηγεσία (Τραϊανός Δέλλας) έχουν αποδείξει πως είναι… μαθημένοι στα δύσκολα και διαθέτουν αντανακλαστικά.

Η λήξη της αναμέτρησης με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» και ο τρόπος που έχασαν οι «κυανοκίτρινοι» έφερε στην επιφάνεια το πρόβλημα που τους ταλανίζει από την αρχή της σεζόν και δεν είναι άλλο από τον παράγοντα «δημιουργία».

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως μετά από 13 ματς ο Παναιτωλικός δεν έχει ακόμη σκοράρει σε ροή αγώνα. Αυτό από μόνο του «λέει» πολλά, αφού έχει πετύχει 4 γκολ με πέναλτι (Αριγίμπι, Μεντόσα, Μάζουρεκ, Βέργος), 1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ (Αριγίμπι) και ακόμη 1 σε κόρνερ (Βέργος). Φτιάχνει λίγες φάσεις και αυτόματα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η ενίσχυση σε αυτόν τον τομέα. Η αρχή έγινε με τον Γιώργο Μανθάτη και η απόκτηση του 23χρονου μπορεί να θεωρηθεί ως το «πρώτο βήμα». Το ρεπορτάζ «τρέχει» και αναφέρει πως στο Αγρίνιο υπάρχει πρόθεση για τουλάχιστον ακόμη μία στην τριάδα πίσω από τον φορ, από όπου θα αποχωρήσει ο Χουάν Αλβαρες. Ο 23χρονος δεν είναι κακός παίκτης, ωστόσο δεν «κούμπωσε» και επί της ουσίας αποτελεί παρελθόν (θα διακοπεί ο δανεισμός του).

Την ίδια στιγμή υπάρχει το ενδεχόμενο πώλησης (είναι «νωπά» άλλωστε τα όσα αναφέρθηκαν στην Τουρκία για ενδιαφέρον της Ντενίζλισπορ για τον Γκμπόλι Αριγίμπι) και επειδή σε μία μεταγραφική περίοδο ποτέ δεν είσαι σίγουρος για κάτι, πάμε με γνώμονα πως θα γίνει κίνηση για μίνιμουμ ακόμη έναν και… βλέπουμε.

Αλλωστε στις 3 Ιανουαρίου που οι «κυανοκίτρινοι» θα υποδεχθούν τον ΟΦΗ θα είναι ενισχυμένοι και λόγω της επιστροφής του Νικολάς Ματσόλα. Ο 30χρονος στράικερ μέχρι να τραυματιστεί αποτελούσε σημείο αναφοράς για τα «καναρίνια» και το κενό του ήταν μεγάλο. Πέρασε δύσκολα αλλά πλέον δείχνει καλά και σε συνάρτηση τα παιχνίδια που πήρε ο Νίκος Βέργος, βάζουν στην «εξίσωση» του Δέλλα και το 4-4-2, αφού ας μην ξεχνάμε πως και ο Ρέζα Αζάντι ενσωματώθηκε πλήρως.

Την ίδια στιγμή όμως θα υπάρξει ενίσχυση και σε άλλες γραμμές αφού πλην του Αργεντινού στράικερ που «λείπει» από καρό, η ομάδα «χτυπήθηκε» από αρκετούς τραυματισμούς. Τι πιο «τρανταχτό» παράδειγμα από την περίπτωση του Αριστοτέλη Καρασαλίδη. Ο 29χρονος στο διάστημα που ήταν υγιής αποτελούσε τον ηγέτη της άμυνας, με τις ικανότητές του τόσο να κατευθύνει τους μικρούς, όσο και να δίνει λύσεις. Χρειάζεται ακόμη χρόνο και το γεγονός πως ο Παναιτωλικός πορεύτηκε για 5-6 σερί παιχνίδια χωρίς τους βασικούς του στόπερ και φορ, δεν είναι μικρό πράγμα.

Το παραπάνω δεδομένο σε συνάρτηση με το γεγονός πως επενδύουν σε νέα παιδιά, ορισμένες φορές έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη εμπειρίας σε κρίσιμες στιγμές, Από το Emileon δεν υπάρχει καμία διάθεση για αλλαγή πολιτικής και η στήριξη στους πιτσιρικάδες είναι δεδομένη, αφού οι Κωνσταντόπουλος, Λιάβας, Τσιγγάρας και άλλοι έχουν δείξει πως ξέρουν μπάλα και μπορούν να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις, αλλά χρειάζονται να πλαισιωθούν από εμπειρότερους.

Οι γνωρίζοντες έχουν να λένε πως είναι ειλημμένη απόφαση από την «κεφαλή» (σ.σ. Φώτης Κωστούλας) ώστε να στηριχθεί το εγχείρημα και άμεσα αναμένονται… εξελίξεις.

Γιώργος Ντυμένος

Photo Credits: Κώστας Τόπας

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστηκε 532 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.