Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:30 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 22:25

Χριστούγεννα «Αυστηρώς οικογενειακά» και στο δήμο Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Πάγωσαν» λόγω πανδημίας οι διαδικασίες για την δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου χωριού και την διοργάνωση εκδηλώσεων

Από Δευτέρα η τοποθέτηση και ο στολισμός του δένδρου στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου και η διακόσμηση με δένδρα και άλλα χριστουγεννιάτικα είδη διαφόρων σημείων του δήμου.

Υπό κανονικές συνθήκες τις ημέρες αυτές το Αγρίνιο είχε «φορέσει» τα «γιορτινά» του και η ατμόσφαιρά ήταν «ζεστή», ενώ ο δήμος συνεχώς ανακοίνωνε και πραγματοποιούσε εκδηλώσεις με την συνεργασία φορών της πόλης και της ευρύτερης περιοχής!

Φέτος όμως, δεδομένων των συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία και το lockdown, τα πράγματα δεν θα είναι ως είθισται και στο Αγρίνιο, όπως και σε όλη τη χώρα.Οι διαδικασίες για τη διοργάνωση ενός πλούσιου χριστουγεννιάτικου προγράμματος με περισσότερες από 110 εκδηλώσεις και παιχνίδια για τα παιδιά και τους μεγάλους ήδη είχαν ξεκινήσει στον δήμο Αγρινίου, αλλά με τις εξελίξεις της πανδημίας όλα «πάγωσαν».

Όπως αναφέρει η Αντιδήμαρχος Αγρινίου Μαρία Παπαγεωργίου: «οι διαδικασίες του διαγωνισμού για τη δημιουργία του χριστουγεννιάτικου χωριού, που ήταν πάντα ήταν «πηγή» χαράς και αισιοδοξίας και πόλος έλξης για πολλούς συμπολίτες μας και από περιοχές πέριξ του Αγρινίου είχαν ξεκινήσει, αλλά «πάγωσαν» διότι με τα σημερινά δεδομένα δεν θα «στηθεί» καθόλου. Προετοιμαζόμασταν να συντάξουμε και να πραγματοποιήσουμε πρόγραμμα με περισσότερες από 110 εκδηλώσεις, αλλά τελικά δεν θα πραγματοποιηθούν καμία εξ αυτών.

Η Μαρία Παπαγεωργίου

Ωστόσο, έχουμε σκοπό να δημιουργήσουμε μια ευχάριστη ατμόσφαιρά στην πόλη, τουλάχιστον να βοηθήσουμε στην ψυχική ανάταση των συμπολιτών μας, οι οποίοι είναι σαφώς επηρεασμένοι από τον εγκλεισμό, όπως είμαστε όλοι μας και όλος ο κόσμος σε όλα σχεδόν τα μήκη και πλάτη της γης.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουμε το στολισμό του δένδρου στην κεντρική πλατεία και παράλληλα την τοποθέτηση και τον στολισμό δένδρων σε όλες τις πλατείες της πόλης και διάφορων στολιδιών σε πολλά άλλα σημαία, ενώ σύντομα θα τοποθετηθεί εγκατάσταση, για να παίζει στο κέντρο της πόλης χριστουγεννιάτικη μουσική.

Το πιθανότερο είναι να μείνουμε μόνο στο στολισμό του δήμου, χωρίς εκδηλώσεις και παιχνίδια, καθώς δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να δημιουργήσουμε συνωστισμό και παράλληλα τηρούμε πιστά τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Υπήρχαν πολλές φρέσκιες ιδέες που θέλαμε να υλοποιήσουμε, αλλά όλοι μας πρέπει να κάνουμε υπομονή και να διαφυλάξουμε την υγεία μας και την υγεία των αγαπημένων μας προσώπων, επιτυγχάνοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Ευχή όλων μας είναι τα φετινά αλλιώτικα Χριστούγεννα να τα ζήσουμε με υγεία και ασφάλεια».

Κωνσταντίνος Χονδρός-Εφημερίδα Συνείδηση 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 674 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.