Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:13 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 00:30

Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου: Προτάσεις σχετικά με την ανάπτυξη του ναυταθλητισμού στη περιοχή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με αφορμή τη συζήτηση για τις αθλητικές υποδομές του Δήμου μας, ο Ν.Ο.Μεσολογγίου σας ενημερώνει για τις προτάσεις που έχει κατά καιρούς κοινοποιήσει προς πάσα κατεύθυνση.

  1. Κατασκευή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου! Είναι πλεονασμός να αναλύσουμε τα πολλαπλά οφέλη αυτής της δραστηριότητας. Ο ΝΟΜ έχει διαμορφώσει συγκεκριμένη πρόταση, έχει έρθει σε επαφή με ειδικούς και έχει να προτείνει λύσεις. Θα επανέλθουμε με σχετικό έγγραφο ειδικά για το κολυμβητήριο μας!!
  2. Διαμόρφωση – κατασκευή του δίαυλου Μεσολογγίου -Αιτωλικού σε προπονητικό κωπηλατοδρομίο σε συνεργασία Δήμου, Περιφέρειας , ΓΓΑ και ΝΟΜ. Απαιτούνται μικρές και ήπιες παρεμβάσεις γιατί το κανάλι ήδη υπάρχει!! Από το 2006 φιλοξενούμε ομάδες από Ελλάδα και εξωτερικό για κοινόβια προετοιμασίας χωρίς να έχουμε επενδύσει το ελάχιστο σε υποδομές. Ο ΝΟΜ έχει ήδη ετοιμάσει σχετική φωτορεαλιστική πρόταση και τοπογραφικό.
  3. Κατασκευή καταδυτικού – θεματικού πάρκου, (πόντιση των παλαιών αεροσκαφών που σαπίζουν στο αεροδρόμιο) νότια του Αι Σώστη. Έχουν γίνεισχετικές συζητήσεις παλαιότερα με ΦΔΛΘ, Αερολέσχη και επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Πατρών. Πιστεύουμε ότι ο καταδυτικός τουρισμός θα βοηθήσει την οικονομία της περιοχής. ΥΓ η άγκυρα που κοσμεί το μνημείο στην είσοδο της πόλης μας, έχει βρεθεί και ανελκυσθεί από αυτοδύτες  του ΝΟΜεσολογγίου. Ήταν βυθισμένη για τουλάχιστον 200 χρόνια, νότια του Αη Σώστη και είναι μια ακόμα επιβεβαίωση της ναυτικής ιστορίας και παράδοσης της Πόλη μας.
  4. Αναβάθμιση της δράσης τουkitesurfστο Διόνι, που πλέον όλοι γνωρίζουν ότι είναι διεθνής προορισμός. Υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται καθημερινά και μπορούν να βοηθήσουν με την εμπειρία τους.
  5. Κατασκευή ιστιοπλοϊκού κέντρου ανοιχτής θάλασσας στη Τουρλίδα. Υπάρχει πρόταση.
  6. Συνεργασία φορέων για αναβάθμιση των δράσεων μας όπως είναι ο κωπηλατικός και κολυμβητικός διάπλους λιμνοθάλασσας, ο ιστιοπλοϊκός αγώνας με σκάφηoptimistκαι laser στη Τουρλίδα και η ιστιοπλοϊκή ρεγκάτα Μεσολόγγι – Κάλαμος.
  7. Αξιοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος για τον αθλητισμό και πολιτισμόERASMUS+. Έχουν γίνει  σχετικές  διεργασίες παλαιότερα.

Πιστεύουμε ότι εάν η Δημοτική Αρχή βάλει τις προτάσεις μας σε προτεραιότητα, θα μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε τις ναυταθλητικές μας δράσεις και να τους δώσουμε τον εξωστρεφή χαρακτήρα που χρειάζονται προς όφελος της νεολαίας, του ναυταθλητισμού και της τοπικής μας οικονομίας.

Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση  , με τιμή το ΔΣ του ΝΟΜεσολογγίου.

Πηγή:onairnews.gr
Διαβάστηκε 664 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.