Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:21 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 00:15

Δυτική Ελλάδα: Προώθηση των οίνων σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ΠΔΕ εξασφάλισε χρηματοδότηση 1.770.141,53 ευρώ για την προώθηση των οίνων της Αχαΐας και της Ηλείας σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συνεπής στη δέσμευσή της για υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της περιοχής ευθύνης της, εξασφάλισε την έγκριση ποσού 1.770.141,53 ευρώ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την προώθηση οίνων Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) και Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) στις αγορές της Ιαπωνίας και της Νοτίου Κορέας.

Οι συγκεκριμένες αγορές αποτελούν στοίχημα για το ελληνικό κρασί ποιότητας, καθώς σημειώνουν ραγδαία αύξηση κατανάλωσης οίνου και συνεχώς αυξανόμενη προτίμηση σε προϊόντα από μη παραδοσιακές αγορές. Τα ελληνικά κρασιά έχουν αρχίσει να διεισδύουν στις αγορές αυτές με ιδιαίτερη επιτυχία.
Στην προσπάθεια της Περιφέρειας πολύτιμοι αρωγοί υπήρξαν τα Επιμελητήρια Αχαΐας και Ηλείας, με τα οποία συνυπογράφηκε Συμφωνητικό Συνεργασίας για την υλοποίηση του προγράμματος «Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών». Μέσα από το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί ένα ευρύ φάσμα δράσεων όπως συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις, διοργάνωση σεμιναρίων και master classes, ψηφιακή προώθηση και παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού.

Η χρηματοδότηση αγγίζει το 100%, ενώ δράσεις θα πραγματοποιηθούν από τον Φεβρουάριο 2021 έως και τον Αύγουστο 2023.

«Η συνεχής προσπάθειά μας για την ουσιαστική υποστήριξη των επιχειρήσεων της Περιφέρειας αρχίζει να δρέπει καρπούς. Ιδιαίτερα στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, η οποία έχει οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις σε ανάγκη αναζήτησης νέων αγορών, κάθε υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας προϊόντων οφείλει να μας βρει αρωγούς και συμπαραστάτες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

  • Σημειώνεται πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι η πρώτη ελληνική Περιφέρεια στην οποία εγκρίνεται αντίστοιχο πρόγραμμα, ενώ τα επόμενα βήματά της περιλαμβάνουν ανάπτυξη παρόμοιων προτάσεων και για άλλα αγροδιατροφικά προϊόντα. 
Διαβάστηκε 625 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία