Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:14 μμ
 
wm small
Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 23:51

Αγρίνιο: «Κύμα» εγκατάλειψης δεσποζόμενων ζωών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από την έναρξη του πρώτου lockdown μέχρι και σήμερα έχουν εγκαταλειφθεί τουλάχιστον 100 σκυλιά σε άριστη κατάσταση που «μαρτυρά» πως μέχρι πρότινος ζούσαν σε σπίτι!

Έκκληση για υιοθεσία και τροφές  από τη Φιλοζωική

S.O.S. εκπέμπουν οι φιλόζωοι του Αγρινίου, οι οποίοι διαπιστώνουν συνεχώς εγκαταλελειμμένα ζώα, σε άριστη κατάσταση, κάτι που σημαίνει πως πριν συμβεί αυτό, τα σκυλιά αυτά ήταν δεσποζόμενα και ζούσαν σε οικογενειακό περιβάλλον!

Το «κύμα» εγκατάλειψης ξεκίνησε κατά την διάρκεια του πρώτου lockdown και συνεχίζεται και σήμερα, χωρίς δυστυχώς να έχει σταματήσει στο μεσοδιάστημα! Ο εγκλεισμός στο σπίτι οδηγεί σε οικονομική δυσχέρεια και αναγκάζει πολλούς συμπολίτες μας να καταφεύγουν στην εγκατάλειψη των μέχρι πρότινος τετράποδων φίλων τους!

«Η κατάσταση κυρίως στην περιοχή του Αχελώου είναι τραγική» δηλώνει στη «Σ» η Πρόεδρος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου Βούλα Αναγνωστοπούλου, η οποία είναι μια από τους μόλις τέσσερις εθελοντές που τρέχουν καθημερινά σε διάφορα σημεία της περιοχής του Αγρινίου για να περιθάλψουν και να ταΐσουν τα αδέσποτα!

Σύμφωνα με την κ. Αναγνωστοπούλου μόνο τις τελευταίες ημέρες εγκατέλειψαν 24 κουτάβια και την μητέρα τους! «Κάνουμε έκκληση να μην εγκαταλείπουν τα σκυλάκια τους, δεν μπορούμε να δώσουμε λύση για τόσο μεγάλους αριθμούς σκυλιών. Η κατάσταση είναι οριακή και δεν αντέχουμε να βλέπουμε ταλαιπωρημένα ζώα σε διάφορα σημεία της περιοχής. Τα εγκαταλείπουν στο κέντρο της πόλης, εκτός πόλης, σε χωριά στην Εθνική Οδό, όπου μπορείς να φανταστείς.

Η κατάσταση στην περιοχή του Αχελώου είναι τραγική, συνεχώς διαπιστώνουμε και νέα σκυλιά, τα οποία τα έχουν εγκαταλείψει. Ο κόσμος πιστεύει πως εκεί υπάρχει καταφύγιο ζώων και τα πηγαίνει στην περιοχή και μη γνωρίζοντας που να πάει ακριβώς τα εγκαταλείπει.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως στον Αχελώο δεν υπάρχει καταφύγιο και πως τα ζώα που ήδη έχουμε εκεί συγκεντρωμένα είναι πάρα πολλά.Δεν πρέπει να μας δυσκολεύουν την προσπάθεια που κάνουμε, η οποία είναι εθελοντική και επί της ουσίας γίνεται από 4 με 5 άτομα. Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ και κάνουμε έκκληση για τροφές και χρήματα για καύσιμα».

H Πρόεδρος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου Βούλα Αναγωστοπούλου

Η κ. Αναγνωστοπούλου μιλώντας για την κατάσταση και «ερμηνεύοντάς» την σε αριθμούς τονίζει: «από την διάρκεια του πρώτου lockdown μέχρι και σήμερα έχουν εγκαταλειφτεί τουλάχιστον 100 ζώα και κυρίως σκυλιά. Σχεδόν σε εβδομαδιαίο επίπεδο βρίσκουμε 10 περίπου νέα σκυλιά που τα εγκατέλειψαν στην περιοχή του Αχελώου και μας ενημερώνουν για ακόμη 20 σε διάφορα σημεία της περιοχής του Αγρινίου.

Οι συμπολίτες μας πρέπει να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο και να αναλάβουν την περίθαλψη ζώων που βλέπουν στην γειτονιά τους  ή να έρθουν σε επικοινωνία με εμάς για να υιοθετήσουν σκυλάκια. Δεν πρέπει να τα φοβούνται, η συντριπτική πλειοψηφία των σκυλιών που εγκαταλείπονται  είναι σε πολύ καλή κατάσταση και συνηθισμένα σε οικογενειακό περιβάλλον. Πρέπει να μας βοηθήσουν, βοηθώντας ένα αδέσποτο από την γειτονιά τους».

Κωνσταντίνος Χονδρός-Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 615 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.