Πέμπτη, 28η Ιανουαρίου 2021  11:46 πμ

 

SITE DESCRIPTION

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 14:37

Άλλο ένα μεγάλο έργο ξεκινάει στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κώστας Λύρος: Πολυσύχναστες περιοχές αποκτούν τον φωτισμό που τους αρμόζει

Την σύμβαση κατασκευής του έργου «Ηλεκτροφωτισμός Δ.Ε. Μεσολογγίου – Δ.Ε. Αιτωλικού – Δ.Ε. Οινιαδών» υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος με τον ανάδοχο.

Πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση που θα ενισχύσει τον φωτισμό σε πολυσύχναστες οδούς του Δήμου όπως η περιμετρική της Πλώσταινας στο Μεσολόγγι, η είσοδος του Αιτωλικού κ.α. Στην εργολαβία προβλέπεται η τοποθέτηση νέων στύλων με led φωτισμό που όχι μόνο θα αναβαθμίσουν αισθητικά τις περιοχές, αλλά κυριολεκτικά θα τις αναδείξουν ενισχύοντας την ασφαλή μετακίνηση.

Οι πιστώσεις είναι από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», η εργολαβία είχε αρχικό προϋπολογισμό 400.000 ευρώ με ΦΠΑ και μετά την έκπτωση διαμορφώθηκε σε 233.287,97 ευρώ, δηλαδή δόθηκε έκπτωση 43%. Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών είναι οκτώ μήνες. 

«Σήμερα είχα την ευχαρίστηση να υπογράψω την σύμβαση για άλλο ένα μεγάλο έργο που η δημοτική μας αρχή μελέτησε και προγραμμάτισε για διάφορες περιοχές του Δήμου μας. Τόσο η περιμετρική της Πλώσταινας, όσο και η είσοδος του Αιτωλικού κ.λπ. θα σταματήσουν να είναι υποφωτισμένες ώστε δημότες και επισκέπτες να κυκλοφορούν με μεγαλύτερη ασφάλεια. 

Το τελευταίο διάστημα τα έργα που προγραμματίζονται, δημοπρατούνται ή εκτελούνται αυξάνουν σημαντικά. Και αυτό μόλις σε 15 μήνες από την έναρξη θητείας μας! Μόλις προχτές, εντάχθηκε η αποχέτευση ομβρίων Αγίου Δημητρίου Μεσολογγίου, μια πρόταση που ήταν στα «αζήτητα» από το 2016 όπου είχε κατατεθεί μόνο ένα τεχνικό δελτίο. Κάναμε την μελέτη και πλέον προχωράμε στην δημοπράτηση. Είμαι σίγουρος ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε την χαρά να ανακοινώσουμε και τις δημοπρατήσεις και άλλων έργων στους δημότες μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος. 

Διαβάστηκε 190 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα