Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:28 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 18:29

Σάμος: Συγκινητικό σκίτσο για τα δύο παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στον σεισμό απο τον Αγρινιώτη Χρήστο Παπανίκο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο γνωστός σκιτσογράφος Χρήστος Παπανίκος με ένα συγκινητικό σκίτσο του για τα δύο παιδιά που έχασαν τη ζωή τους την περασμένη Παρασκευή στη Σάμο έπειτα από τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ προκάλεσε πολλά δάκρυα στους χρήστες των κοινωνικών δικτύων. 

Το σκίτσο απεικονίζει τις σοβαρές καταστροφές που υπέστη o εμβληματικός ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καρλόβασι, που είναι από τους μεγαλύτερους στα Βαλκάνια, με το μήνυμα: «Κουράγιο Σάμο».

Ωστόσο αυτό που συγκλονίζει είναι η μορφή των δύο παιδιών, του Άρη και της Κλαίρης, που χάθηκαν άδικα στη δίνη του εγκέλαδου να κάθονται στην άκρη του τρούλου της εκκλησίας ντυμένα στα λευκά… γαμπρός και νύφη …

Η δημοσιοποίηση του σκίτσου στα κοινωνικά δικτυα, προκάλεσε έντονα και συγκινητικά σχόλια.

Ο δημιουργός, με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία (Αγρίνιο), συγκαταλέγεται στους κορυφαίους σύγχρονους Έλληνες σκιτσογράφους. Με το πηγαίο ταλέντο και την αστείρευτη φαντασία του, πετυχαίνει να ευαισθητοποιεί το κοινό, ενίοτε προκαλώντας συζητήσεις για τα σκίτσα του.

<a href=

pronews.gr

Διαβάστηκε 852 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.