Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:04 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 17:59

Διαδικτυακή εκδήλωση - Ξεπερνώντας τις εξαρτήσεις - Με αφορμή το βιβλίο "Μεταμόρφωσις, Ακολουθώντας τα 12 στάδια των Ανώνυμων Αλκοολικών"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεπερνώντας τις εξαρτήσεις  - Eίναι εφικτό;

Η παθολογική εξάρτηση και ο εθισμός σε κάποια ουσία, σε κάποια συμπεριφορά, ή σε κάποιο άτομο και η σωματική, σεξουαλική και πνευματική υποδούλωση που αυτό συνεπάγεται είναι τόσο κοινό φαινόμενο στον σύγχρονο κόσμο που εξαναγκάζει όλους μας, την επιστημονική κοινότητα, την Εκκλησία, το σχολείο, την Πολιτεία να το αντιμετωπίσει κατά δύναμη, συχνά με φτωχά αποτελέσματα.  

Ο ψυχοθεραπευτής, π. Μελέτιος Webber, και οι ψυχίατροι, Eιρήνη Σεγρέδου και
Δημήτριος Κυριαζής συνομιλούν για τις παθολογικές συν-εξαρτήσεις της ζωής μας
 

με αφορμή το βιβλίο: 

«Μεταμόρφωσις,

Ακολουθώντας τα 12 στάδια απεξάρτησης των Ανώνυμων Αλκοολικών» 

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, 6:00 μ. μ.   

Διαδικτυακή εκδήλωση.

Για να την παρακολουθήσετε ζωντανά μεσω youtube πατήστε εδώ

Για να την παρακολουθήσετε ζωντανά μεσω facebook πατήστε εδώ

Ο κλινικός Ψυχοθεραπευτής π. Μελέτιος Webber εμπνεόμενος από τα 12 στάδια απεξάρτησης των «Ανώνυμων Αλκοολικών» προτείνει ένα μοντέλο 12 σταδίων, ένα προσωπικό οδοιπορικό ψυχικής εξέλιξης και πνευματικής ανέλιξης που βασίζεται πρωτίστως στην ορθόδοξη θεολογία, την ορθόδοξη ποιμαντική ψυχολογία, την ομαδική ψυχολογία κ.α. Το μοντέλο αυτό υπό προϋποθέσεις οδηγεί σε μεταμόρφωση του ψυχισμού και μπορεί να εφαρμοσθεί σε κάθε παθολογική συν-εξάρτηση με ικανοποιητικά αποτελέσματα εφ’ όσον εφαρμοσθεί στην πράξη και ολοκληρωθεί ενώ δεν αποκλείει τον εμπλουτισμό του και με άλλα θεραπευτικά μέτρα, όπου απαιτείται κατά περίπτωση. Προσφέρεται επίσης, στο να συμπληρώσει άλλα ιατρικά ή κοινωνιοθεραπευτικά μοντέλα αντιμετώπισης των εξαρτήσεων. 

Για το θεραπευτικό αυτό μοντέλο θα μιλήσουν οι :

π. Μελέτιος Webber, Κλινικός Ψυχοθεραπευτής
και συγγραφέας του βιβλίου.

Eιρήνη Σεγρέδου, Ψυχίατρος, Επιμελήτρια Α΄ Ψυχιατρικής Μονάδας Απεξάρτησης
από το Αλκοόλ, Ψ.Ν.Α.

Δημήτριος Κυριαζής, Ψυχίατρος, Παιδοψυχίατρος, Ψυχαναλυτής.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η εκδότρια Μαρία Κοκκίνου

Βιογραφικά ομιλητών

Ο π. Μελέτιος Webber εντάχθηκε στην Ορθόδοξη Εκκλησία από τον Επίσκοπο Κάλλιστο Ware το 1971. Σπούδασε στο Dulwich College, στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και της Θεσσαλονίκης. Έλαβε το διδακτορικό του στην συμβουλευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο της Μοντάνα και εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως κλινικός ψυχοθεραπευτής. Χειροτονήθηκε Ιερέας το 1976 και υπηρέτησε στην Ελλάδα, στην Μ. Βρετανία και στις ΗΠΑ. Μετά από ένα διάστημα στην Ι. Μ. του Αγ. Ιωάννου του Σαν Φρανσίσκο, ο π Μελέτιος επέστρεψε στο Άμστερνταμ, στην Ολλανδία, όπου υπηρετεί στην Ρωσική Ορθόδοξη ενορία του Αγ. Νικολάου. Είναι συγγραφέας του Bread and Water, Wine and Oil – An Orthodox Christian Experience of God. Έχει υπάρξει οικοδεσπότης της εκπομπής Jottings from a Holy Mountain, στο Ancient Faith Radio. Συμμετέχει συστηματικά σε ευκαιρίες συναντήσεις ορθόδοξης αναζήτησης και συνεχίζει να έχει μεγάλο ενδιαφέρον για θέματα εθισμού και ανάνηψης.  

Η Ειρήνη Σεγρέδου είναι ψυχίατρος, επιμελήτρια Α΄, στην Μονάδα Αλκοολικών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (Δαφνί). Έχει εργαστεί ως ψυχίατρος στο παρελθόν στον ΟΚΑΝΑ και σε Κινητές Μονάδες Ψυχικής Υγείας στην Θράκη (Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας). Έλαβε Μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Ψυχιατρική-Παιδοψυχιατρική (Παν/μιο Ιωαννίνων) και εκπόνησε Διδακτορική Διατριβή με θέμα «Ομαδική ψυχοθεραπεία σε ασθενείς με χρόνιες σοβαρές ψυχικές διαταραχές» (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης). Είναι Ομαδική Αναλύτρια και πλήρες μέλος της Group-Analytic Society International. Τα θέματα της ερευνητικής της δουλειάς επικεντρώνονται κυρίως στον αλκοολισμό, στην ομαδική ψυχοθεραπεία και στην ζωγραφική ψυχωτικών ασθενών. 

Δημήτρης Κυριαζής είναι υποπτέραρχος ε.α., Ψυχίατρος, Παιδοψυχίατρος, Ψυχαναλυτής (ΕΕΨΨ/IFPS), Απόφοιτος της Στρατιωτικής Ιατρικής Σχολής. Ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική (1969-1973) στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και στην Παιδοψυχιατρική (1977-1979) στο Ινστιτούτο Allan Memorial και στο Μontreal Children's Hospital του Mc Gill Univeristy στο Μοntreal του Καναδά. Διετέλεσε Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του 251 ΓΝΑ (1987-1991). Είναι διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει σπουδάσει ψυχανάλυση, ομαδική ανάλυση και οικογενειακή θεραπεία στην Ελλάδα. Έχει διδάξει Ψυχολογία Ηγεσίας και Stress Management στη Σχολή Πολέμου της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΔΙΕΠ) και την Ανωτέρα Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ). Διδάσκει στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας. Έχει συγγράψει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά πάνω σε θέματα Κλινικής Ψυχανάλυσης, Ψυχανάλυσης και Λογοτεχνίας, Ζωγραφικής, και Θρησκείας και του ανθρώπινού παράγοντα στο αεροπορικό ατύχημα. Σχετικές εργασίες έχει παρουσιάσει σε ψυχαναλυτικά και ψυχιατρικά συνέδρια. Τα θέματα του ενδιαφέροντός του επικεντρώνονται στην ατομική ψυχανάλυση και την ομαδική ανάλυση. Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχαναλυτής για ενηλίκους, παιδιά και έφηβους, ως ομαδικός αναλυτής και ως θεραπευτής ζεύγους και οικογενείας.

Η εκδήλωση θα γίνει με την υποστήριξη του bookia.gr

Διαβάστηκε 735 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.