Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:02 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 14:14

Άδωνις Γεωργιάδης στο pagenews.gr: Θέλουμε και την Amazon στην Ελλάδα μετά την Microsoft

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Άδωνις Γεωργιάδης στο pagenews.gr: Δείτε όλα όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή του pagenews.gr Opinion Leader και στον Δημήτρη Τάκη, λίγο μετά την επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα.

Άνοιξε τα χαρτιά του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο pagenews.gr και στην εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη, σχετικά με τις επενδύσεις στην Ελλάδα, μετά τη συμφωνία με τη Microsoft, την πορεία της επένδυσης στο Ελληνικό, τι γίνεται με τα Ναυπηγεία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ευρωπαϊκά κονδύλια, στο έλλειμμα, αλλά και στο νέο πτωχευτικό κώδικα. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην αποκλειστική συνέντευξή του, αποκάλυψε ότι η Ελλάδα διαγωνίστηκε με άλλες χώρες για τα data center της Microsoft και εξήγησε ότι η χώρα μας πληρούσε καλύτερες προϋποθέσεις από τις άλλες χώρες και για το λόγο αυτό επιλέχθηκε από τη Microsoft. Όπως ανέφερε η χώρα μας εκτός από αυτή την επένδυση συζητά και με την Amazon, ενώ επισήμανε ότι και άλλες εταιρείες θα έρθουν στην Ελλάδα.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε επίσης, ότι όσες επιχειρήσεις είχαν καλό eshop αύξησαν τον τζίρο τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας, εννοώντας ότι οι καταναλωτές στράφηκαν στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Αναφερόμενος στο Ελληνικό ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι η δικαστική τροπή που πήρε η υπόθεση με το καζίνο έχει τελειώσει και όπως αποκάλυψε η Ελλάδα με το που βγει η άδεια θα πάρει μετρητά 150 εκατομμύρια ευρώ.

svg%3E

Επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε στα Ναυπηγεία και αποκάλυψε ότι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα υπάρξει επιχειρηματική πρόταση για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ενώ μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα η επένδυση και στα 3 Ναυπηγεία (Νεώριο, Ελευσίνα και Σκαραμαγκάς) θα είναι ανάλογη όπως αυτή του Ελληνικού.

Ερωτώμενος για το έλλειμμα που θα καταγραφεί για το 2020 ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το έλλειμμα θα γίνει λόγω αναστολής πληρωμών και πως τα χρήματα για τα επιδόματα και τα προγράμματα στήριξης για τον κορωνοϊό που δόθηκαν ήταν κυρίως ευρωπαϊκοί πόροι και ΕΣΠΑ. Μάλιστα μιλώντας για τα προγράμματα ΕΣΠΑ ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ αφού ανέφερε ότι «παραλίγο να χάναμε ευρωπαϊκούς πόρους». Ενώ επισήμανε ότι μέχρι τέλος του έτους θα έχει αξιοποιηθεί το 70% του ΕΣΠΑ.

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης στην πρώτη του συνέντευξη στην εκπομπή του pagenews.gr, Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη μίλησε για τον νέο πτωχευτικό κώδικα. Όπως είπε χάρη στο νόμο «θα σβήνονται όλα τα προσωπικά χρέη με την ατομική πτώχευση» και ο πολίτης πλέον θα μπορεί να ξανακάνει νέα αρχή. Επίσης αναφέρθηκε τους ευάλωτους δανειολήπτες οι οποίοι αποδεδειγμένα θα αδυνατούν να πληρώσουν, ότι θα μπορούν να μένουν στην κατοικία τους.

pagenews.gr

Διαβάστηκε 631 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/