Τρίτη, 26η Οκτωμβρίου 2021  10:48 μμ
 
wm small
Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016 13:59

Ο Μιναρές του Τζαμιού της Μεγ. Χώρας (Βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Μιναρές  απο το Τζαμί στην Μεγάλη Χώρα (Ζαπάντι) του Αγρινίου είναι το θέμα στο νέο βίντεο που ανέβασε στο youtube o Ανδρέας Κουτσοθανάσης.

Αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας, όχι ασφαλώς ευχάριστο για τους Έλληνες Χριστιανούς. Ο μιναρές ενός τζαμιού στη περιοχή της Μεγάλης Χώρας, κοντά στο Ζαπάντι, που ο καιρός το έχει γκρεμίσει. Μαρτυρεί την παρουσία των Τούρκων, που μπορεί να σέβεται κανείς την θρησκεία τους, αλλά των οποίων η παρουσία στην περιοχή θυμίζει κατακτητή και σκλαβιά αιώνων.  

Σημείωση:

Το Τζαμί αποτελεί, όπως είναι γνωστό, τον τόπο της ασκήσεως της λατρείας από τους μουσουλμάνους. Χαρακτηριστικό του κάθε τζαμιού αποτελεί ο μιναρές. Παλιότερα, η πρόσκληση προς προσευχή γινόταν από τον μουεζίνη, που έβγαινε στον μιναρέ και φώναζε τοαντάν, για να ακούν όλοι οι πιστοί. Σήμερα, που η τεχνολογία έχει προχωρήσει, η αναγγελία της ώρας της προσευχής γίνεται ακόμα από το μιναρέ, με τη χρήση όμως μεγαφώνων. Αν και η χρήση των μιναρέδων έχει ουσιαστικά καταργηθεί, εξακολουθούν ωστόσο να συνοδεύουν αρχιτεκτονικά τα περισσότερα τζαμιά.

Οι πληροφορίες πάρθηκαν απο την ιστοσελίδα http://epoxi.gr

Ενα πολύ ενδιαφέρων ιστορικό άρθρο για το "Ζαπάντι" μπορείτε να διαβάσετε εδώ: Τασούλας Βερβενιώτη, "Ζαπάντ, η Μεγάλη Χώρα της σιωπής"..

 

Διαβάστηκε 7997 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2018 01:14
Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση. Εχει στο ενεργητικό του πάρα πολλές δημιουργίες βίντεο απο την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και συνηθίζει να μας εκπλήσσει με τις δουλειές του. Μας έχει παραχωρήσει πάρα πολλές φωτογραφίες και βίντεο για δημοσίευση και γνωστοποίηση των αναγνωστών για περιοχές απαράμμιλης ομορφιάς στο νομό μας.

facebook.com/andreas.koutsothanasis

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα