Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  11:10 μμ
 
wm small
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020 17:52

Το μπρούντζινο πουλί του Αγρινίου του 8ου αιώνα π.Χ. που κοσμεί το Μουσείο του Βερολίνου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Του Λίνου Υφαντή,

Το Αγρίνιο “αντιπροσωπεύεται” αρχαιολογικά στο κρατικό Μουσείο του Βερολίνου. Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα, στο κατάλογο εκθεμάτων του Γερμανικού Μουσείου βρίσκεται το γλυπτό που βλέπετε. Πρόκειται για ένα πουλί που στέκεται πάνω σε ψηλό σωλήνα. Χρονολογείται από τον 8ο αιώνα π.Χ. και όπως αναφέρει το Μουσείο του Βερολίνου βρέθηκε στην περιοχή του Αγρινίου. Δεν προσδιορίζεται σε ποιο σημείο ακριβώς βρέθηκε.

Το ύψος του είναι στα 12 cm και είναι κατασκευασμένο από μπρούντζο.  Πρόκειται για ένα σπάνιο έκθεμα για την περιοχή που προκαλεί εντύπωση τόσο για την αισθητική του όσο για την παλαιότητά του. Ας μην ξεχνάμε ότι εκείνη την περίοδο στην περιοχή κυριαρχούσε το τοπικό φύλο των Αγραίων, το οποίο έδωσε το όνομά του στη σημερινή πόλη του Αγρινίου.

To κρατικό Μουσείο του Βερολίνου ως οντότητα  περιλαμβάνει συνολικά 17 Μουσεία, πολλά ερευνητικά κέντρα, βιβλιοθήκες και υποστηρικτικές δομές. Θεωρείται ως ένα από τα πιο γνωστά στον κόσμο.

Δείτε τον αντίστοιχο σύνδεσμο του εκθέματος εδώ:

http://www.smb-digital.de/eMuseumPlus?service=ExternalInterface&module=collection&objectId=694143

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1325 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.