Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  4:45 πμ
 
wm small
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020 12:24

Έναρξη μαθημάτων Φιλαρμονικής Μεδεώνος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΜΕΔΕΩΝΟΣ

Το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ,στο πλαίσιο της ενίσχυσης και εμπλουτισμού των Πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου,  ανακοινώνει την επαναλειτουργία της φιλαρμονικής Μεδεώνος. Με αυτή την πράξη υποστηρίζονται οι κοινωνικοί θεσμοί και αναπτύσσονται οι δράσεις κοινωφελούς και συλλογικού χαρακτήρα.

Με δεδομένο ,ότι η μουσική διαπλάθει το χαρακτήρα και την προσωπικότητα των ατόμων, κύριο μέλημα της φιλαρμονικής είναι να δώσει στα παιδιά την ώθηση για την ομαλότερη ένταξη τους στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα.

Τα παιδιά που ανήκουν στο σύνολο της φιλαρμονικής διδάσκονται πως η μουσική αυξάνει τη συγκέντρωση και την αντοχή. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλει στην καλύτερη ψυχική υγεία και την καταπολέμηση του άγχους.

Τέλος πέρα από την αισθητική απόλαυση και καλλιέργεια ενισχύεται το ομαδικό και συλλογικό πνεύμα, για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η επαναλειτουργία της φιλαρμονικής.

Η συμμετοχή αφορά παιδιά και ενήλικες από 9 ετών και πάνω.

Παρακαλούνται όσοι θέλουν να εγγραφούν να βρίσκονται:

  • Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στην ισόγεια αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Μεδεώνος στην Κατούνα από τις 16:00 έως 18:00 ,όπου η καθηγήτρια που θα αναλάβει την διδασκαλία των παιδιών και την οργάνωση της Φιλαρμονικής θα βρίσκεται εκεί για τις εγγραφές και την γνωριμία με τους ενδιαφερόμενους.
  • Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου η καθηγήτρια που θα αναλάβει την διδασκαλία των παιδιών και την οργάνωση της Φιλαρμονικής Μεδεώνος θα βρίσκεται για εγγραφές και γνωριμία ( με τα όργανα) στην ισόγεια αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Μεδεώνος στην Κατούνα από 10:00 με 12:00.

Η φιλαρμονική θα λειτουργεί από 1η Οκτωβρίου 2020 κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στην Κατούνα από 14:00 έως 17:00 στο χώρο του Δημαρχείου και κάθε Τετάρτη στο Αετό από 14:00 έως 17:00 .

To πρόγραμμα μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες των παιδιών.

Να τονίσουμε ότι η εκμάθηση είναι δωρεάν και τα μουσικά όργανα διατίθενται από το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Διαβάστηκε 822 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.