Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  8:59 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 18:10

Λαμπερό χαμόγελο: Τα λάθη που κάνεις και πώς θα αποκτήσεις λευκά δόντια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όλοι θέλουμε ένα αστραφτερό χαμόγελο, με ολόλευκα δόντια, καθώς μας κάνει να αισθανόμαστε πιο όμορφοι, καθώς τονίζει την αυτοπεποίθησή μας.

Η στοματική υγιεινή είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας, αλλά όσο καλά κι αν βουρτσίζει κάποιος τα δόντια του υπάρχουν κάποιες καθημερινές συνήθειες που τα κιτρινίζουν. Ανακαλύψτε τα τέσσερα πιο συχνά αίτια πίσω από τα κίτρινα δόντια και δείτε πώς μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε…

Χυμοί και τσάι: Οι χυμοί, τα smoothies και το τσάι με βάση τα φρούτα περιέχουν υψηλά επίπεδα φωσφορικού και κιτρικού οξέος, καθώς και σάκχαρα. Αυτό αποτελεί αιτία που χάνεις τη λευκότητα των δοντιών σου αφού η οδοντίνη, η οποία είναι φυσικά κίτρινη, θα είναι πιο εμφανής μέσα από τον αραιωμένο σμάλτο.
Για πιο λευκά δόντια πιες νερό και τσάι βοτάνων που δεν έχει βάση τα φρούτα. Πρόσθεσε πάγο σε ζαχαρούχα και όξινα ποτά για να τα αραιώσεις.

Γρήγορο βούρτσισμα: Τα όξινα τρόφιμα και ποτά μαλακώνουν προσωρινά το σμάλτο που χρειάζεται χρόνο για να σκληρύνει ξανά, πριν χρησιμοποιήσεις την οδοντόβουρτσα. Όταν βουρτσίζεις τα δόντια αμέσως μετά το φαγητό ή το ποτό ουσιαστικά απλώνεις το οξύ περαιτέρω στην οδοντοστοιχία. 
Για πιο λευκά δόντια περίμενε μία ώρα μετά το φαγητό ή το ποτό, πριν βουρτσίσεις τα δόντια σου.

Αφρώδης οίνος: Οι φυσαλίδες προκαλούνται από διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο διαλύεται σε οξύ. Όταν συνδυάζεται με τη ζάχαρη που περιέχει ο αφρώδης οίνος προκαλεί ζημιά στα δόντια και τα ούλα.
Για πιο λευκά δόντια πιες ένα ποτήρι νερό αμέσως μετά το κρασί.

Γλυκά: Η κατανάλωση γλυκών, συμπεριλαμβανομένων των αποξηραμένων φρούτων και διαφόρων σνακ με μεγάλη περιεκτικότητα ζάχαρης, προκαλεί μεγάλη φθορά στα δόντια σου. Όταν τρως κάτι γλυκό τα επόμενα 30-40 λεπτά το σάλιο σου εργάζεται σκληρά για να εξουδετερώσει την οξύτητα, αν και δεν τα καταφέρνει πάντα.

Για πιο λευκά δόντια απόφυγε να επιλέγεις τροφές πλούσιες σε ζάχαρη.

pronews.gr

Διαβάστηκε 2022 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.