Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:04 μμ
 
wm small
Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020 17:58

Οι 10 τροφές που είναι «πλούσιες» σε βιταμίνη D

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όπως γνωρίζουμε οι περισσότεροι, η βιταμίνη D, είναι αρκετά χρήσιμη για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας, και κατ' επέκταση την «θωράκισή» του.

10 τροφές που πρέπει να έχεις κάθε εβδομάδα στο μενού της διατροφής σου:

1. Σολομός: Ο σολομός είναι η καλύτερη τροφή βιταμίνης D (ο άγριος σολομός έχει περισσότερο από τον σολομό εκτροφής). Μόνο μισό φιλέτο σολομού έχει περισσότερη βιταμίνη D από την ημερήσια συνιστώμενη δόση.

2. Γάλα: Οι περισσότεροι τύποι αγελαδινού γάλακτος εμπλουτίζονται με βιταμίνη D. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε γιαούρτι και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα που είναι εμπλουτισμένα (συνήθως πλήρες γάλα, όχι ημι-αποβουτυρωμένο).

3. Αυγά: Δύο μεγάλα αυγά ελεύθερης βοσκής μπορούν να περιέχουν περίπου το ένα όγδοο της συνιστώμενης δόσης βιταμίνης D.

4. Μανιτάρια: Μια μεγάλη χούφτα μανιταριών στο γεύμα σας, περιέχει μια σημαντική ποσότητα βιταμίνης D, ειδικά εάν έχουν εκτεθεί στο φως του ήλιου.

5. Τόνος: Τα κονσερβοποιημένα ψάρια, όπως ο τόνος ή οι σαρδέλες, περιέχουν πάνω από το ένα τέταρτο της συνιστώμενης δόσης βιταμίνης D.

6. Χοιρινό: Το χοιρινό είναι πλούσιο σε βιταμίνη D (ναι!), Αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί με την περιεκτικότητα σε λιπαρά.

7. Δημητριακά: Ομοίως με το γάλα, τα δημητριακά είναι συχνά εμπλουτισμένα με βιταμίνη D, ειδικά αυτά που προορίζονται για παιδιά.

8. Tofu: Όταν μιλάμε για τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη D, το tofu πιθανώς είναι στην κορυφή της λίστας.

9. Χυμός πορτοκαλιού: Ένα φλιτζάνι φυσικός χυμός πορτοκαλιού έχει περισσότερη βιταμίνη D από ένα φλιτζάνι γάλα.

10. Τυρί ρικότα: ΗRicotta έχει περισσότερο από πέντε φορές την ποσότητα της βιταμίνης D από άλλα τυριά.

pronews.gr

Διαβάστηκε 3928 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.