Δευτέρα, 20η Μαίου 2024  6:13 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016 19:10

Xάντμπολ: στην κορυφή η Προοδευτική Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με το δεξί ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το 2015 η Προοδευτική Αγρινίου, αφού στο ντέρμπι του 3ου Ομίλου της Β’ Εθνικής κέρδισε την πρωτοπόρο Ακαδημία Πάτρας με 32 – 28 και σκαρφάλωσε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο αγώνας που διεξήχθη τη Κυριακή το απόγευμα στο ΔΑΚ Αγρινίου ήταν για γερά νεύρα αφού τα είχε όλα. Εναλλαγές στο σκορ, δυνατές άμυνες , 2 κόκκινες κάρτες αλλά και έναν σοβαρό τραυματισμό.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα της Πάτρας κατάφερνε να βρίσκει λύσεις στην επίθεση και να βρίσκεται κοντά στο σκορ μέχρι και το 25ο λεπτό, με κύριους εκφραστές τους Παπαγιαννόπουλο , Γεωργίου και Μάρκοβιτς αλλά και τον τερματοφύλακα Καραβανίδη που με τις επεμβάσεις του σταμάτησε πολλές φορές τους παίκτες της ομάδας της Προοδευτικής. Όμως οι γηπεδούχοι ανεβάζοντας την απόδοσή τους στην άμυνα αλλά και με τον τερματοφύλακα Ράϊκο Σ. να κατεβάζει ρολά κατάφερε να πάρει διαφορά 3 τερμάτων και το ημίχρονο να κλείσει με σκορ 14-11.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Προοδευτική ξεκίνησε πολύ δυνατά έχοντας ένα πολύ καλό δεκάλεπτο και προηγήθηκε μέχρι και 7 τέρματα, όμως η έμπειρη ομάδα της Πάτρας κατάφερε να ξαναμπεί στο μάτς. Στο 47′ αποβλήθηκε ο play maker της Προοδευτικής Ράϊκος Κώστας αφού μετά από φάουλ που δεν καταλογίστηκε στον Γουργολίτσα ο Ράϊκος σταμάτησε τον Παπαγιαννόπουλο με φάουλ που πέφτοντας στο γήπεδο ξεγέλασε τους διαιτητές και χρέωσαν με κόκκινη κάρτα τον αθλητή της Προοδευτικής.

Και ενώ η ομάδα της Προοδευτικής έβρισκε λύσεις στην επίθεση οι πολλές δίλεπτες αποβολές ανάγκαζαν την ομάδα να αγωνίζεται με αριθμητικό μειονέκτημα στα τελευταία κρίσιμα λεπτά.

Τα πέντε τελευταία λεπτά στον αγώνα με το σκορ 27-26 έδειχναν ότι το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Όμως οι εκπληκτικές επεμβάσεις του Ράϊκου και η ψυχραιμία στην επίθεση έδωσαν το προβάδισμα με το τελικό 32-28 να έρχεται εύκολα.

Οι 200 περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν στο ΔΑΚ ΑΓΡΙΝΙΟΥ απόλαυσαν έναν πολύ ωραίο αγώνα που όμως επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του αθλητή Μπακαφούκα Δημήτρη στο γόνατο.

Η Διοίκηση και οι αθλητές της Προοδευτικής  εύχονται στον άτυχο άθλητό της Πάτρας ταχεία ανάρρωση.

Επόμενος αγώνας της Προοδευτικής είναι στο Ναύπλιο τη Κυριακη 24/1/2016 ώρα 17:00.

H Διοίκηση και οι αθλητές της Προοδευτικής  ευχαριστούν τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο και στήριξαν την ομάδα καθώς και τους χορηγούς για την σημαντική στήριξή τους.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (Συράκος Παναγιώτης) : Μπαζούλας Β.(Τ/Φ), Ράϊκος Σπ.(Τ/Φ), Γουργολίτσας Γ.(1), Βασιλείου Γ., Γεωργομήτρος Απ.(3), Φωτόπουλος Λ.(1), Σωτηρόπουλος Φ., Κωνσταντόπουλος Γ.(6), Λιόκαυτος Κ.(5), Παπαδάκης Δ.(1), Νιαβής Αγ., Γιαννιώτης Δ.(8), Παπανίκος Δ.(4), Ράϊκος Κ.(3), Χαϊμάνης Κ.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΤΡΑΣ (Παπαγιαννόπουλος Γιάννης) : Παναγιωταρόπουλος, Παπανικολάου, Καρύδης, Μπακαφούκας, Παναγιωταρόπουλος(3), Σινούρης(4), Παπαγιαννόπουλος(5), Γεωργίου(8), Τσάμης, Μακρυδάκης(2), Μάρκοβιτς(6), Καραβανίδης(Τ/Φ), Καραγιάννης, Παπαλέξης, Αγραπίδης.

πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1392 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.