Παρασκευή, 17η Μαίου 2024  4:20 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 19:06

ΕΦΚΑ Αγρινίου: Ξεμπλοκάρουν οι επιτροπές για τα ΚΕΠΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αυξημένο το ενδιαφέρον μετά το «πάγωμα» των διαδικασιών λόγω κορονοϊού

Επιστροφή στην… κανονικότητα καταγράφεται στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Αγρινίου, μετά τις λειτουργικές αρρυθμίες που προκάλεσε στον φορέα ο κορωνοϊός. Βέβαια η εξυπηρέτηση του κοινού συνεχίζεται επ’ αόριστον με ραντεβού χωρίς γενικότερα να καταγράφονται σοβαρά προβλήματα.

Μάλιστα από την ερχόμενη Τρίτη 9 Ιουνίου ξεκινούν στον ΕΦΚΑ Αγρινίου, οι συνεδριάσεις για τις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ οι οποίες είχαν «παγώσει» όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής του ΕΦΚΑ Αγρινίου, Δημήτρης Ζαφείρης

«Οι ενδιαφερόμενοι για τις επιτροπές θα πρέπει αποκλειστικά να υποβάλουν αίτηση μέσω διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση «e-EΦKA μένουμε σπίτι». Καθημερινά οι αιτήσεις της προηγούμενης μέρας εκτυπώνονται από τους υπαλλήλους και άμεσα ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι για την ημέρα και την ώρα του ραντεβού τους. Κάθε υπάλληλος που λαμβάνει την αίτηση του ενδιαφερόμενου, έχει και την ευθύνη να την διεκπεραιώσει, από το πρώτο βήμα που είναι να επικοινωνήσει μαζί του μέχρι και το τελευταίο που αφορά την υπηρεσία μας. Τα ραντεβού καθορίζονται ανά μισή ώρα και πλέον έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Σαφώς υπάρχει μεγάλος όγκος εξέτασης επιτροπών ΚΕΠΑ, καθώς λόγω του κορωνοϊού, η λειτουργία τους σταμάτησε στις 11 Μαρτίου. Πέραν όμως των επιτροπών ΚΕΠΑ οι υπόλοιπες υγειονομικές επιτροπές π.χ. για ασθένειες ή αναρρωτικές άδειες λειτουργούν κανονικά στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου, πρώην ΙΚΑ» ανέφερε στη «Σ» ο Δημήτρης Ζαφείρης, αναπληρωτής Διευθυντής του ΕΦΚΑ Αγρινίου.

«Στο παρελθόν, πριν τον κορωνοϊό, προσέρχονταν περίπου από 5 έως και 15 άτομα την ημέρα για τις επιτροπές ΚΕΠΑ, ενώ σήμερα τα ραντεβού είναι συνεχόμενα και ανά μισάωρο. Ο όγκος αυτός διοχετεύεται ανάλογα έτσι ώστε να μην δημιουργείται κωλυσιεργία, συνεπώς σήμερα τα ραντεβού μπορεί να είναι σε ημερήσια βάση από 15 έως 25, ενώ μέρα με τη μέρα θα αυξάνονται. Επιπλέον εξυπηρετούμε και πολίτες που δεν είχαν προλάβει π.χ. να παραλάβουν μια απόφαση επιτροπής πριν τον κορωνοϊό. Νέες αιτήσεις για τις επιτροπές ΚΕΠΑ υποβάλλονται καθημερινά. Μόνο την Τρίτη έγιναν 5 αιτήσεις, ενώ προσεχώς αναμένεται να αυξηθούν» σημειώνει ο κ. Ζαφείρης.

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1631 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.