Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  4:43 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2016 00:54

Ρεπορτάζ στον ΑΝΤ1 για τις τσιγαρίδες της Κατούνας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι παραδοσιακές τσιγαρίδες της Κατούνας, το έθιμο που αναβίωσε και φέτος τις γιορτές στην περιοχή, ήταν το αντικείμενο του ρεπορτάζ της Κέλλυς Χεινοπώρου, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Η κρίση έκανε πολλούς όχι μόνο να μετακομίσουν στα χωριά τους, αλλά και να επιστρέψουν στα έθιμα και την κουλτούρα του τόπου τους… εκεί ξαναθυμήθηκαν πως τα οικογενειακά τραπέζια, τα παραδοσιακά γλέντια στο καφενείο και τα πανηγύρια δίπλα στην εκκλησία του χωριού κατάφερναν πάντα -σε δύσκολες εποχές- να ενώνουν βαθιά τις ζωές των ανθρώπων!

Η δημοσιογράφος, που δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζει ρεπορτάζ και αφιερώματα από την περιοχή, προσέγγισε το θέμα σε σχέση με την επιστροφή των νέων, την στροφή στην παράδοση, την αλλαγή στον τρόπο ζωής στην επαρχία, την σχέση τους με τα πανηγύρια κλπ.

Δείτε το ρεπορτάζ ΕΔΩ

πηγή: http://agriniopress.gr

Διαβάστηκε 4817 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2018 01:30
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία