Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  4:22 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 18:25

Ζωή Τηγανούρια: Εντυπωσιακή εμφάνιση στο Αμφιθέατρο Μουσείο Ακρόπολης σε εκδήλωση του «Υγεία για όλους»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε  μουσικοσυνθέτις Ζωής Τηγανούρια στην εκδήλωση του «Υγεία για όλους» στο Αμφιθέατρο του  Μουσείο της Ακρόπολης στις 7/2 η οποία διεξήχθη  με μεγάλη επιτυχία. Τη Μουσικοσυνθέτη συνόδευσε το εκπληκτικό Κουαρτέτου  με  συντελεστές τους: Sergiu Nastasa – 1ο Βιολί, Βασίλης Κατσούλης – 2ο Βιολί, Larisa Vylegzhanina – Βιόλα, Θοδωρής Καζάνης – Βιολοντσέλο, αλλά και τους εξαίρετους μουσικούς,  Μιχάλης Βερβελάκης – Κλασσική Κιθάρα, Γιάννης Γρηγορίου – Μπάσο, Στέλιος Γενεράλης – Κρουστά, Γιάννης Τσαρσιταλίδης & Στάθης Γαντζούρας  Ερμηνεία. Το ρεπερτόριο της Ζωής Τηγανούρια συμπεριλάμβανε συνθέσεις και διασκευές από τη προσωπική της δισκογραφία τα οποία καθήλωσαν τους παραβρισκόμενους. Καταχειροκροτήθηκαν και έκαναν Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε οι συνθέσεις της:  «Greek Mountains» η σύνθεση της  με την οποία  μιμείται με το ακορντεόν τον ήχο του κλαρίνου, το  «Ζητώ» σε στίχους Ηλία κατσούλη με την ερμηνεία του Στάθη Γκαντζούρα και «Σαμοθράκης βήμα» σε στίχους του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κκ Άνθιμου με την ερμηνεία του Γιάννη Τσαρσιταλίδη, επίσης η διασκευή της το «Πέτρινα Χρόνια» του Σπανουδάκη σε μια εξαιρετική ορχηστρική επανεκτέλεση.

Η κυρία  Ελένη Σωτηροπούλου Πρόεδρος του Δ.Σ του Υγεία για όλους παρουσίασε το πρόγραμμα με τον χαρακτηριστικό τίτλο της ομιλίας της:  «Υγεία για όλους: «το πρόσωπο της κοινωνικής Αλληλεγγύης» . Στο προεδρείο της εκδήλωσης  ήταν οι: Μαρία Θεοδωρίδου, ομότιμη καθηγήτρια Ιατρικής σχολής του Παν/μίου Αθηνών και η κ. Χριστίνα Κανακά, καθηγήτρια παιδιατρικής της Ιατρικής σχολής του Παν/νιου Αθηνών Την εκδήλωση χαιρέτησε η σύζυγος του προέδρου της Δημοκρατίας κυρία Σίσυ Παυλοπούλου, ο Αντιπεριφεριάρχης Αττικής Κεντρικού τομέα Αθηνών, κύριος Γεώργιος Δημόπουλος και ο πρόεδρος του ΣΦΕ κύριος Ολύμπιος Παπαδημητρίου. Μια σημαντική ομιλία ήταν αυτή του: κ. Γεωργίου Χρούσου, Ομ. καθηγητή Παιδιατρικής & Ενδοκρινολογίας, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής, με τίτλο: «Όσο πιο φτωχός τόσο πιο στρεσαρισμένος». Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησαν οι βραβεύσεις των εθελοντών και των χορηγών.

Σ’ αυτό τον κόσμο κάποιοι ψάχνουν ένα φως. Κάποιοι πεθαίνουν για μια σταγόνα νερό. Κάποιοι νοσούν και μένουν αβοήθητοι. Κάποιοι περιπλανιούνται χωρίς ελπίδα. Είναι οι άνθρωποι που πάσχουν, στερούνται, υποφέρουν. Ανάμεσά τους... και παιδιά. Άγγελοι με φτερά κομμένα. Τα παιδιά είναι το μέλλον, αλλά δεν έχουν όλα ίσες ευκαιρίες, μερικά μάλιστα δεν έχουν καθόλου. Ας γκρεμίσουμε τους τοίχους που χτίσαμε για να τα αποκλείσουμε απ’ τις ζωές μας. Όραμά μας είναι μία Κοινωνία, στην οποία όλες οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, θα έχουν ίσες ευκαιρίες και πρόσβαση στις δομές Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, δημιουργήσαμε το Εθελοντικό κίνημα «Υγεία για Όλους».

Φωτογραφικό υλικό Κώστας Βολιώτης

Zoe Tiganouria   6948381283

Composer & accordion soloist

Owner of Zoe Music Ltd.

Official Website: http://www.zoe-music.net

Email 1  :  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Email 2     :  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Telephone :  +30 2109587551

Mobile        :  +30 6948381283

Links:

Facebook: zoetiganouria.officialpage

Twitter: ZoeTiganouria

Instagram: zoetiganouria

YouTube: ZoeTiganouriaOfficial

Google+: +ZoeTiganouriaOfficial

Διαβάστηκε 3057 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 18:41
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία