Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:32 μμ
 
wm small
Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 17:32

Ο Αγρινιώτης Κάρολος Πολύζος – Παναγόπουλος ο οποίος διαθέτει το “Etherfloat” – Η νέα εναλλακτική θεραπεία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με την μετάφραση της λέξης floating να παραπέμπει σε έννοιες, όπως επιπλέω και αιωρούμαι, μια νέα εναλλακτική θεραπεία με βάση το νερό και το αλάτι epsom υπόσχεται καταπολέμηση του στρες, της κατάθλιψης και της αϋπνίας, την απελευθέρωση στον οργανισμό των ορμονών της “ευτυχίας” ντοπαμίνη και ενδορφίνη, αλλά και την άμεση αποθεραπεία τραυματισμένων μυών, τενόντων και συνδέσμων.

Η ειδικά διαμορφωμένη δεξαμενή νερού, pod, όπως την αποκαλούν στην ορολογία τους οι λάτρεις του floating, αποτελεί αγαπημένη εναλλακτική θεραπεία αθλητών, ατόμων που ασχολούνται με την αυτοβελτίωση και τον διαλογισμό, καθώς και για εκείνους που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις και μυοσκελετικούς πόνους.

Οι ευεργετικές του ιδιότητες μεταξύ άλλων οφείλονται και στο θειικό μαγνήσιο, γνωστό και ως αλάτι epsom, το οποίο με την βοήθεια του νερού δημιουργεί το φαινόμενο της άνωσης με το σώμα να επιπλέει από μόνο του χωρίς καμία προσπάθεια. Η κρυστάλλινη όψη του νερού μέσα στο pod κρύβει πάνω 500 κιλά αλάτι epsom. Αυτή η ποσότητα αυξάνει το ειδικό βάρος του διαλύματος έτσι ώστε καθώς το άτομο εισέρχεται, το βάρος του εκτοπιζόμενου νερού να είναι μέχρι και 1,3 φορές το βάρος του σώματός.

Το αλάτι epsom χρησιμοποιείται παραδοσιακά σε λουτρά λόγω των θεραπευτικών του ιδιοτήτων. Σε νερό θερμοκρασίας 35 βαθμών Κελσίου, όπως αυτό του pod, το αλάτι διαλύεται τελείως και μπορεί να απορροφηθεί μέσω των λεμφαδένων του δέρματος. Είναι φυσικό μαλακτικό, το οποίο μετά το πρώτο float επιδρά στο δέρμα και τα μαλλιά. Είναι επίσης μυοχαλαρωτικό και έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Κάνοντας floating συστηματικά, ενεργοποιείται το λεμφικό σύστημα και μειώνονται τα επίπεδα των ορμονών του στρες.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο Κάρολος Πολύζος Παναγόπουλος ο οποίος διαθέτει το “Etherfloat” το πρώτο υπερσύγχρονο κέντρο floating στην περιοχή του Κολωνακίου τα οφέλη είναι αμέτρητα για την υγεία της ψυχής και του σώματος “Η βασική λειτουργία του floating είναι να αποκόπτει όλα τα ερεθίσματα προς τον εγκέφαλο με αποτέλεσμα εκείνος να κλείνει και να ξεκουράζεται πραγματικά. Όταν το κάνεις συχνά έχει την δυνατότητα να απελευθερώνει στον οργανισμό τις ορμόνες ντοπαμίνη, ενδορφίνη, όπως και μια σειρά άλλων ουσιών που οφείλονται για την καλή διάθεση” αναφέρει και προσθέτει “Βοηθάει πάρα πολύ στο συσσωρευμένο και χρόνιο στρες. Λειτουργεί ως ψυχοθεραπεία σε άτομα που αντιμετωπίζουν θέματα με την κατάθλιψη. Στην πραγματικότητα κάνοντας floating νιώθεις καλύτερα το σώμα και γενικά βοηθάει στις απεξαρτήσεις από το τσιγάρο, το φαγητό στους υπέρβαρους, τα ναρκωτικά. Είναι το απόλυτο ιδανικό περιβάλλον για διαλογισμό, διότι δεν έρχεσαι καθόλου σε επαφή με εξωτερικά ερεθίσματα. Άνθρωποι που πάσχουν από αϋπνία ή αντιμετωπίζουν θέματα βοηθάει να βρουν το ρυθμό τους και να κοιμούνται κανονικά.

Είναι μια προσωπική εμπειρία όπου ο κάθε ένας την ζει μοναδικά Λειτουργεί ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε ατόμου”.

Μερικά ακόμα οφέλη του floating :

  • Βελτίωση της ποιότητας ύπνου
  • Θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος
  • Μείωση της αρτηριακής πίεσης, της κορτιζόλης, της αδρεναλίνης και του γαλακτικού οξέος
  • Βελτίωση του κυκλοφορικού συστήματος
  • Ενίσχυση της νοερής απεικόνισης και της δημιουργικότητας
  • Ενδυνάμωση ενάντια στις εξαρτήσεις και τις φοβίες
  • Πνευματική διαύγεια
  • Όξυνση των 5 βασικών αισθήσεων

newsit.gr

Διαβάστηκε 5726 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.