Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  6:12 πμ
 
wm small
Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019 12:31

Ιστορικές φωτογραφίες από την Κλείσοβα μετά την πτώση του δικτατορικού καθεστώτος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δύο ιστορικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στις 3 το μεσημέρι της 8ης Νοεμβρίου 1974, λίγους μήνες δηλαδή μετά την πτώση του δικτατορικού καθεστώτος.

Ήταν η ημέρα που οι εναπομείναντες, μετά την καταστροφή της λιμνοθάλασσας, ψαράδες του Μεσολογγίου αφού κάλεσαν το λαό της πόλης να παραστεί και να τους βοηθήσει ηθικά ξεκίνησαν με φτυάρια, κασμάδες και βαριές την προσπάθεια απόφραξης της γνωστής στους παλαιότερους «Τρίτης Καμάρας».

Όμως οι προσπάθειές τους απέβαιναν άκαρπες γιατί η κατακτητική μανία των σύγχρονων Ιμπραήμιδων την είχε φράξει τόσο ισχυρά ώστε το μόνο που κατάφερναν ήταν να ιδρώνουν, να ματώνουνε τα χέρια τους και να κυλάει ο ιδρώτας τους ποτάμι.

Οι ώρες περνούσαν χωρίς αποτέλεσμα αλλά παράλληλα χωρίς αυτοί να λυγίζουνε.

Έχοντας τη συμπαράσταση του λαού της πόλης, που με συγκίνηση τους παρακολουθούσε, συνέχιζαν απτόητοι μέχρι τη στιγμή που κατέφθασε ένα σκαπτικό μηχάνημα το οποίο ανέλαβε την απόφραξη και τότε εκατοντάδες – ίσως και χιλιάδες – στόματα ξέσπασαν σε ζητωκραυγές αντικρίζοντας, μετά από επτά χρόνια «σκλαβιάς» της Κλείσοβας, την ελεύθερη ροή καθαρών νερών στο υπέροχο αυτό κομμάτι της λιμνοθάλασσας, της πάλαι ποτέ πλατιάς και μεγάλης.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 4313 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.