Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:18 μμ
 
wm small
Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015 18:01

Εντυπωσιάζει το σπήλαιο του Πετροχωρίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στα αριστερά του δρόμου που από το Πετροχώρι οδηγεί στην Ανάληψη, μετά την τοποθεσία Παληουργιάς, υπάρχει σπήλαιο με σταλακτίτες, σταλαγμίτες. Πρόσφατα ομάδα σπηλαιολόγων εξερεύνησε εσωτερικά το άγνωστο σπήλαιο οπου εντυπωσιάζει ο σταλακτιτικός διάκοσμος και η σημαντική έκταση του.
Είναι ένα σπήλαιο – βάραθρο στα 290 μέτρα υψόμετρο, με άνοιγμα διαστάσεων 1,60Χ2,10 μέτρα και σχηματίζει ένα βάραθρο βάθους 5 μέτρων περίπου.

Ο πρώτος διάδρομος, μετά από το βάραθρο, έχει μήκος 17 μέτρα περίπου με κλίση γύρω στις 35 μοίρες, έχει δε σχετικά μεγάλη αίθουσα με πτωχό πλευρικό σταλακτιτικό διάκοσμο. Συνεχίζει με 5 μέτρα διάδρομο, το δάπεδο του οποίου έχει την ίδια κλίση με την προηγούμενη αίθουσα. Στο τέλος, υπάρχει ένα μικρών διαστάσεων λαγούμι μήκους 2 μέτρων περίπου όπου και τελειώνει το σπήλαιο.

/www.e-nafpaktia.gr

πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 4195 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2018 02:08
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία