Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  7:21 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 11:02

Με μεγάλη συμμετοχή η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Πανεπιστήμιο Πατρών που εδρεύει στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Εθελοντική Ομάδα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύει στο Αγρίνιο, οργάνωσε την Τετάρτη 23-10-2019 δράση εθελοντικής αιμοδοσίας στο χώρο του Πανεπιστημίου με μεγάλη επιτυχία. Η Χρύσα Σπαή βρέθηκε εκεί και μίλησε με εκπροσώπους των φοιτητών και της διοίκησης για τους αναγνώστες του AgrinioBestOf.gr

image 01

image 02

image 09

Από την ομάδα των φοιτητών μίλησε ο κ. Κων/νος Μάντζιος ο οποίος είναι Πρόεδρος στην «Εθελοντική Ομάδα Αιμοδοσίας» των τεσσάρων Πανεπιστημιακών τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύουν στο Αγρίνιο. Ο ίδιος μας δήλωσε: "Η σημερινή αιμοδοσία οργανώθηκε οπο τον Σύλλογο Αιμοδοτών Αγρινίου σε συνεργασία με την δική μας αντίστοιχη ομάδα. Ξεκίνησε από τις 09:00 και θα διαρκέσει ως τις 14:00. Μέχρι στιγμής (γύρω στις 11:00) έχουν αιμοδοτήσει 37 φοιτητές και περιμένουμε μεγαλύτερη προσέλευση στις επόμενες ώρες. Το μηνυμά μου για την αιμοδοσία είναι: Δίνω αίμα, δίνω ζωή, δίνω ελπίδα, δίνω χαρά. Το κράτος μας, δαπανάει τεράστια ποσά εισάγοντας αίμα από Ολλανδία και Ελβετία. Αυτή την στιγμή όπως έλεγε και ο Καζαντζάκης «Αλλάζουμε τον κόσμο μόνοι μας, δεν περιμένουμε να μας τον αλλάξει κάποιος άλλος.»

image 11

Είναι η πρώτη αιμοδοσία που πραγματοποιούμε για το Ακαδηματικό έτος 2019-2020 και θα ακολουθήσουν άλλες δύο στα μέσα της χρονιάς. Επίσης θα πραγματοποιηθούν και κάποιες ημερίδες όπως έγινε και τις προηγούμενες χρονιές, με θέματα που θα ανακοινωθούν στην συνέχεια. Κάποιος που θέλει να αιμοδοτήσει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω των σελίδων μας στοι facebook και στο instagram «Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας». Μπορεί επίσης να προσέλθει στο πανεπιστήμιο για να μας βρεί καθότι υπάρχουν εδώ άτομα όλες τις ώρες. Μπορεί να αιμοδοτήσει ο οποιοσδήποτε αφού έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του και δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας.
Οι καθηγητές μας έλαβαν μέρος στην αιμοδοσία και μαλιστα την αρχή την έκανε ο πρόεδρος του ΔΕΑΠΤ κος Γρηγόρης Μπελιγιάννης. Δυστυχώς διατηρούμε την δυσάρεστη και θανατηφόρα πρωτιά των τροχαίων ατυχημάτων αλλά δεν μπορέσαμε όσες προσπάθειες και αν έγιναν από το ίδιο το κράτος να αποκτήσουμε και την πρωτιά στην αιμοδοσία. Δηλαδή να κάνουμε όλους τους Έλληνες να αιμοδοτούν. Αυτό είναι θέμα παιδείας. Εμείς με την ομάδα προσπαθούμε να ενημερώσουμε μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθότι έχουμε πάει σε σχολεία και φροντιστήρια της περιοχής. Χρειάζεται μια τεράστια καμπάνια, ώστε να πληροφορηθούν όλοι οι πολίτες, γιατί πρέπει να αιμοδοτούν. Μην ξεχνάμε ότι μια φιάλη αίμα στην αγορά κοστίζει 450 €.

image 13

Εκ μέρους της Διοίκησης μας μίλησε ο κος Γρηγόριος Μπελιγιάννης, Πρόεδρος Διοίκησης του Τμήματος Αγροτικών Προιόντων και Τροφίμων. Ο ίδιος μας δήλωσε: «Η «Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας» οργάνωσε σήμερα αυτή την δράση της αιμοδοσίας. Εγώ ήμουν και είμαι εθελοντής αιμοδότης από παλιά. Όμως τα παιδιά μας δίνουν την ευκαιρία να φέρνουν τις μονάδες δίπλα στον χώρο εργασίας μας ώστε να μπορούμε να δίνουμε αίμα πιο εύκολα. Δηλαδή να συνδυάζουμε την αιμοδοσία με την καθημερινοτητά μας. Προσωπικά θα ήθελα να δίνω και τρείς φορές τον χρόνο αίμα αλλά συνήθως λόγω των καθημερινών ασχολιών το θέμα αυτό πάει πίσω. Όμως επειδή τα παιδιά κανονίζουν δύο – τρείς φορές τον χρόνο αυτή την αιμοδοσία, μπορούμε και εμείς να δίνουμε αίμα. Από ότι βλέπω υπάρχει μεγάλη συμμετοχή, από διδάσκοντες και φοιτητές, αν και είναι νωρίς ακόμη.

image 05

Ο εθελοντιμός και η εθελοντική αιμοδοσία είναι κατι πολύ σημαντικο για την ζωής μας και πρακτικά προφανώς δίνουμε αίμα επειδή κάποιοι συνανθρωποί μας το έχουν ανάγκη. Μην ξεχνάμε όμως ότι μπορεί να το έχουμε και εμείς στο μέλλον ανάγκη. Ετσι πρέπει να μπούμε στην θέση αυτών για να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι. Γενικά το να διοργανώνουν τα παιδιά τέτοιες δράσεις είναι πολύ σημαντικό, τόσο γιατί προωθούν τον εθελοντισμό αλλά και γιατί επηρεάζουν και τους συνομηλικούς τους να συμμετέχουν σε εθελοντικές δράσεις, βοηθώντας τους έτσι να εσωματωθούν καλύτερα στην τοπική κοινωνία. Πιστέυω ότι είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να ενσωματώνονται σε μια τοπική κοινωνία καθότι περνάνε τα πέντε - έξη πιο ενεργά χρόνια της ζωής τους σε αυτή.
Η έννοια του εθελοντισμού είναι κάτι που έχει να κάνει με τον χαρακτήρα σου. με τον τρόπο που σκέφτεσαι. με τον τρόπο που αντιμετωπίζεις την ζωή, με την συναισθηματική σου νοημοσύνη η την κοινωνική αν θες. Δηλαδή την έννοια ότι πρέπει να δίνεις για να περιμένεις να πάρεις. Εξ άλλου αν δεν ζούν καλά οι γύρω μας τότε δεν θα μπορούμε και εμείς να ζούμε καλά σε όποια κατάσταση και αν βρισκόμαστε. Πρέπει να θέλουμε η κοινωνία μας να πάει μπροστά για να μπορέσουμε και εμείς σαν κομμάτι της να πάμε μπροστά.

image 07

image 08

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

Διαβάστηκε 8693 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 23:46
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033