Τετάρτη, 26η Ιουνίου 2024  9:38 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 15:03

Ξέχασαν το επίδομα ορεινών-μειονεκτικών περιοχών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Πόρτες κλειστές» βρίσκουν οι κάτω του ορίου της φτώχειας αγρότες, αφού δεν έχει εκδοθεί ακόμη η εγκύκλιος.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι αιτήσεις ξεκινούσαν από 1 Σεπτεμβρίου. Φέτος, προς το παρόν τουλάχιστον, κανείς δεν ξέρει τίποτε. Και όλοι περιμένουν να βγει η εγκύκλιος…

Πρόκειται για το επίδομα εκείνο που είχε καθιερωθεί προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος να ερημωθούν ολόκληρα χωριά που βρίσκονται σε ορεινές ή μειονεκτικές περιοχές της χώρας. Για το επίδομα των
600 ευρώ για όσους το οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ ετησίως και των 300 ευρώ για όσους το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 4.700 ευρώ.

Και μπορεί σε κάποιους να φαίνεται «αστείο ποσό», για τους ανθρώπους όμως που πασχίζουν με εισοδήματα πείνας να συντηρήσουν τις οικογένειές τους, έχει σημασία. Και το ποσό και ο χρόνος καταβολής του.

Μέχρι και πέρυσι, την ευθύνη είχαν οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, οι οποίες και έδιναν το «σύνθημα» για να ξεκινήσουν οι αιτήσεις. Πλέον, όλα τα επιδόματα έχουν περάσει στον ΟΠΕΚΑ.

Μην κάνετε το λάθος όμως να επικοινωνήσετε μαζί του: Στο ηχογραφημένο μήνυμα, με το οποίο επιλέγει κανείς το επίδομα που τον αφορά και πιέζοντας το ανάλογο πλήκτρο προσπαθεί να βγάλει άκρη, …δεν υπάρχει πουθενά το «επίδομα ορεινών/μειονεκτικών περιοχών».

Περαστικά μας.

Διαβάστηκε 1425 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Στην ίδια κατηγορία