Τετάρτη, 26η Ιουνίου 2024  2:45 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019 07:38

Το NBA στα καλύτερά του!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το μεγάλο φαβορί, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς αντέδρασαν και αλλάζουν τα δεδομένα κόντρα στους Τορόντο Ράπτορς

Οι αγώνες που περίμενε όλο το NBA είναι πλέον γεγονός, αφού οι τελικοί είναι σε εξέλιξη και μάλιστα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τα δύο ματς της σειράς.

Οι δύο μονομάχοι είναι οι Τορόντο Ράπτορς και οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και παρά το γεγονός ότι οι Καναδοί έχουν κερδίσει το πλεονέκτημα έδρας λόγω του καλύτερου ρεκόρ που σημείωσαν στην κανονική περίοδο, το φαβορί είναι οι νυν πρωταθλητές… κόσμου, όπως συνηθίζουν να λένε οι Αμερικανοί, δηλαδή οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Οι «πολεμιστές» έχουν κατακτήσει τα δύο τελευταία πρωταθλήματα και τα τρία των τεσσάρων τελευταίων χρόνων και έχοντας στο ρόστερ τους, παίκτες όπως ο Κάρι, ο Τόμπσον, ο Γκριν και ο Κάζινς έχουν δικαιολογημένα την προτίμηση των ειδικών.

Ωστόσο, η σειρά έχει πάρει ξεχωριστό ενδιαφέρον, αφού στον πρώτο αγώνα της σειράς στον Καναδά, οι Τορόντο Ράπτορς επικράτησαν με 118-109 κάνοντας το 1-0, αλλά η απάντηση των Γουόριορς ήταν εμφατική, αφού ισοφάρισαν σε 1-1, παρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπωρούν.

Το τρίτο ματς κρίνει πολλά!

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, οι ειδικοί πιστεύουν ότι το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου είναι οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς κάτι που φαίνεται και από τις αποδόσεις της ιστοσελίδας sportingbet, παρά το γεγονός ότι από εδώ και πέρα οι Γουόριορς καλούνται να παίξουν με προβλήματα τραυματισμών.

Το τρίτο ματς είναι προγραμματισμένο για τα ξημερώματα της Πέμπτης, δηλαδή από Τετάρτη προς Πέμπτη και αναμένεται να κρίνει πολλά για το πώς θα εξελιχθεί η σειρά. Με νίκη των Καναδών, τότε αυτομάτως οι πρωταθλητές έρχονται σε μία θέση στην οποία δεν έχουν ξαναβρεθεί, με την πλάτη στον τοίχο, ειδάλλως θα αρχίσουν να επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις ότι το φαβορί ήταν και παραμένουν οι Γουόριορς.

Λέοναρντ vs Κάρι

Με τη δεδομένη απουσία, λοιπόν, του Κέβιν Ντουράντ ενδεχομένως και του Κλέι Τόμπσον, η μπαγκέτα του… ηγέτη περνά οριστικά και αμετάκλητα στον Στεφ Κάρι από πλευράς των πρωταθλητών. Ο αρχηγός της ομάδας του Στιβ Κερ, στο πρώτο ματς, χωρίς να είναι ιδιαίτερα εύστοχος ήταν ο πρώτος σκόρερ του γηπέδου με 34 πόντους και πλέον περιμένει συμπαραστάτες. Οι πρώτοι που πρέπει να δώσουν βοήθειες οι Γκριν και Κάζινς, με τον τελευταίο να προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό και άρα χρειάζεται χρόνο μέχρι να βρει ρυθμό.

Από την άλλη πλευρά δεν υπάρχουν ερωτηματικά. Ο Καουάι Λέοναρντ είναι αυτή τη στιγμή ίσως ο καλύτερος παίκτης στη Λίγκα, αφού εκτός από σκορ, συνεισφέρει σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, αλλά το θετικό είναι ότι στο πρώτο ματς, χωρίς καν να βρεθεί σε κάποια σπουδαία μέρα, πέτυχε 23 πόντους. Επιπλέον, δίπλα στον Λέοναρντ υπάρχει ο Σιάκαμ. Παρά το γεγονός ότι δεν έκανε σπουδαία σειρά με τους Μιλγουόκι Μπακς, ο νεαρός φόργουορντ επανήλθε δυναμικά έχοντας 32 πόντους.

Διαβάστηκε 351 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News