Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  5:46 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 10:41

Το Εργαστήρι Λαογραφίας Πολιτισμού και Παράδοσης «Το Χοροστάσι» θα συμμετάσχει στην εκδήλωση «1ο ΑνΤάμωμα Απόδημου Ελληνισμού» που θα γίνει στην Πάτρα το Σάββατο 13/10/2018

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το "1ο ΑνΤάμωμα Απόδημου Ελληνισμού" διοργανώνεται από τον σύλλογο Ελληνοουκρανικής φιλίας «Φάρος» το Σάββατο 13 Οκτώβρη στο γήπεδο του Απόλλωνα στην περιβόλα Πάτρας και θέλει να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Από το Αγρίνιο θα συμμετάσχει ο σύλλογος «Το Χοροστάσι». Η Χρύσα Σπαή μίλησε με τον κο Μήτσο Φώτιο Γραμματέα του συλλόγου για τους αναγνώστες του AgrinioBestOf.gr

xorostasi 11

xorostasi 09

Κύριε Μήτσο μιλήστε μας λίγο για τον σύλλογο

Ονομάζομαι Μήτσος Φώτιος, είμαι γραμματέας του συλλόγου «Εργαστήρι Λαογραφίας Πολιτισμού και Παράδοσης» «το Χοροστάσι» που βρίσκεται στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στην οδό Πανεπιστημίου στον κυκλικό κόμβο της Αγίας Βαρβάρας. Ιδρύθηκε στα τέλη του 2012. Ο βασικός σκοπός του συλλόγου είναι το να μπορέσει την πολιτιστική μας κληρονομιά να την μεταλαμπαδεύσει στους νέους ώστε και αυτοί με την σειρά τους να την δώσουν στα δικά τους παιδιά.
 xorostasi 07

Πιο αντικείμενο εκτός του χορευτικού είναι αυτό που χαρακτηρίζει τον σύλλογο;

Παίρνοντας μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιούν ορισμένες εθελοντικές ομάδες. Όπως και σε αυτή στην Πάτρα.

xorostasi 01

 

Γιατί ιδρύθηκε ο σύλλογος;

Ο σύλλογος ιδρύθηκε από το μεράκι μερικών παλιών χορευτών οι οποίοι ήθελαν να φτιάξουν έναν δικό τους χώρο, ούτως ώστε να μπορούν να χορεύουν και να δίνουν αυτά που ξέρουν στους επόμενους.

Μιλήστε μας για την εκδήλωση που θα συμμετάσχετε σε μερικές μέρες στην Πάτρα;

Η εκδήλωση αυτή όπως λέει και ο τίτλος της είναι το «1ο Αντάμωμα του Απόδημου Ελληνισμού» και πραγματοποιείται στην πόλη της Πάτρας και συγκεκριμένα στο γήπεδο του Απόλλωνα στην Περιβόλα. Γίνεται για πρώτη φορά φέτος και δηλώσαμε και εμείς συμμετοχή για να βοηθήσουμε αυτή την διοργάνωση. Θέλουμε να δείξουμε τον πολιτισμό μας, στους ανθρώπους που θα παρευρίσκονται εκεί και θα είναι από διάφορες χώρες. Εννοείται ότι με αυτό τον τρόπο βοηθάμε και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

xorostasi 06

Άλλα συγκροτήματα θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση;

Από όλη την Ελλάδα θα είναι 14 χορευτικά συγκροτήματα. Η πρόσκληση μας έγινε από τον κο Γιώργο Μπατάλη μέλος του συλλόγου Ελληνοουκρανικής φιλίας «ο Φάρος» που διοργανώνει την εκδήλωση αυτή. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα το Σάββατο 13 Οκτωβρίου από τις 18:30 εως τις 22:30 και μετά θα ακολουθήσει σχετικό γλέντι στον ίδιο χώρο. Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι η προσέλκυση τουριστών και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και το σύνθημα είναι «Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα….»

 xorostasi 15

Το μήνυμα σας προς τους αναγνώστες μας

Εμείς προσκαλούμε τα μέλη μας που δεν θα συμμετάσχουν στο χορευτικό καθώς και σε μέλη των υπολοίπων χορευτικών ομάδων της πόλης να παρευρεθούν στην εκδήλωση. Θα περάσουμε όλοι μας πολύ ωραία. Πρέπει να σημειώσουμε ότι τα έσοδα από τη εκδήλωση θα διατεθούν στα ιδρύματα της πόλης.

xorostasi 08

xorostasi 05

 

Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ τα προηγούμενα άρθρα που αναφέρονται στην εκδήλωση "1ο ΑνΤάμωμα Απόδημου Ελληνισμού" και στο παρακάτω βίντεο αποσπάσματα απο την συνέντευξη τύπου που δόθηκε για τον ίδιο σκοπό.


Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 5868 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 21:33
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033