Δευτέρα, 15η Απριλίου 2024  3:18 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 17:23

Με αυτή την τεχνική ελέγχετε τα όνειρά σας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το 1/3 της ζωής μας κοιμόμαστε, οπότε μπορούμε να πούμε ότι επίσης, το 1/3 της ζωής μας ονειρευόμαστε. Τα όνειρα βέβαια δεν είναι τα ίδια για τον καθένα. Κάποιοι βλέπουν εφιάλτες, κάποιοι δεν τα θυμούνται ποτέ και ελάχιστοι, μπορούν και τα ελέγχουν.

Εκείνοι που κάνουν το τελευταίο, βλέπουν τα λεγόμενα «διαυγή όνειρα». Αυτό συμβαίνει όταν ένας άνθρωπος ξέρει ότι ονειρεύεται και έτσι, μπορεί να ελέγξει την εξέλιξή τους. Μια πρόσφατη έρευνα από την Γερμανία έδειξε πως το 51% των ανθρώπων έχουν «διαυγή όνειρα» τουλάχιστον μια φορά στην ζωή τους.

Η ικανότητα να ελέγχεις τα όνειρά σου, μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τον άνθρωπο, με διάφορους τρόπους. Μπορεί να βελτιώσει την διάθεσή σου και σε κάποιες περιπτώσεις, να τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν τραυματικές εμπειρίες.

Όλοι θα θέλαμε να μπορούμε να ελέγχουμε τα όνειρά μας και τι ακριβώς ονειρευόμαστε. Και αν τα καταφέρουμε, ίσως να αλλάξει η ζωή μας. Υπάρχει λοιπόν μια τεχνική, ώστε να προκαλέσουμε τα διαυγή όνειρα, η οποία επιβεβαιώθηκε πρόσφατα για πρώτη φορά. Αυτή η τεχνική μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική όταν συνδυάζεται με άλλες. Άρα ένας θαυμάσιος καθημερινός ύπνος, είναι πολύ πιθανός.

Αυτή η τεχνική, ή καλύτερα ο συνδυασμός τεχνικών, είναι γνωστές ως «Μνημονική επαγωγή των διαυγών ονείρων» (MILD) και «τεστ πραγματικότητας». Το «τεστ πραγματικότητας» θέλει τους ανθρώπους να τσεκάρουν συστηματικά αν είναι ή όχι ξύπνιοι. Και η MILD ξεκινά με το να βάζεις ένα ξυπνητήρι κάθε πέντε ώρες. Όταν το ξυπνητήρι σταματήσει, πρέπει να πεις «Την επόμενη φορά που θα ονειρεύομαι, θα θυμάμαι ότι ονειρεύομαι».

Μετά από αυτό, το άτομο πρέπει να ξανακοιμηθεί, κι όσο κι αν ακούγεται τρελό, είχε απίστευτα αποτελέσματα για 169 ανθρώπους, που το συνδύασαν με τα «τεστ πραγματικότητας».

Μέχρι το πρόσφατο παρελθόν, τα διαυγή όνειρα θεωρούνταν μύθος, αλλά η επιστήμη επιβεβαίωσε πως υπάρχουν. Ο Δρ. Denholm Aspy από το Πανεπιστήμιο της Αδελαϊδας, αποφάσισε να ερευνήσει την πιθανότητα συνδυασμού τεχνικών ώστε να προκαλέσεις διαυγή όνειρα, λόγω των ευεργετικών αποτελεσμάτων που θα μπορούσαν να έχουν. Ανακάλυψε λοιπόν, πως ενώ το τεστ πραγματικότητας δεν είχε καμία επίδραση στην ικανότητα ενός ατόμου να έχει διαυγή όνειρα, όταν συνδυαζόταν με την MILD, τότε το 56% των συμμετεχόντων της έρευνας, είχε τουλάχιστον ένα «διαυγές όνειρο», ενώ περίπου 1 στους 5, έβλεπε ένα κάθε βράδυ.

Το τεστ πραγματικότητας θεωρούνταν αποτελεσματικό παλαιότερα, αλλά τα αποτελέσματα της έρευνας οφείλονται κατά κύριο λόγο στην MILD. Παρόλο όμως που τα «διαυγή όνειρα» μοιάζουν... ονειρεμένα, έχουν ένα αρνητικό. Και πριν δοκιμάσετε τον συνδυασμό τεχνικών, πρέπει να ξέρετε για την παράλυση ύπνου.

Η παράλυση ύπνου είναι ένα τρομακτικό φαινόμενο όπου το άτομο βρίσκεται παγιδευμένο μεταξύ ύπνου και ονείρου και έχει ως αποτέλεσμα, να μην μπορεί να κουνηθεί. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο στο στήθος, μια αίσθηση πνιγμού και ίσως ψευδαισθήσεις.

Η παράλυση ύπνου μπορεί να είναι ένα τρομακτικό φαινόμενο, αλλά είναι εν τέλει ακίνδυνη. Αν το αποφασίσετε, υπάρχου τρόποι να την αποφύγεις. Όπως το να μην τρώτε πολύ πριν πάτε για ύπνο και να πέφτετε για ύπνο κάθε μέρα περίπου την ίδια ώρα. 

Πηγή: Viralthread.com

Διαβάστηκε 6406 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.