Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:17 μμ
 
wm small
Σάββατο, 02 Ιουνίου 2018 00:33

Mε μεγάλη συμμετοχή η Εθελοντική Αιμοδοσία σήμερα Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου!!!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου σήμερα 1η Ιουνίου 2018 στην μνήμη της Μαργαρίτας Σαπλαούρα. Το AgrinioBestOf.gr και η Χρύσα Σπαή ήταν εκεί.

image 01

image 11

Ο κος Μπάμπης Κολύδας (Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου) μας δήλωσε: «Ο συλλογός μας έχει καθιερώσει κάθε χρόνο το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου να πραγματοποιεί Εθελοντική Αιμοδοσία στον χώρο του σχολείου. Είναι η τέταρτη χρονιά που πραγματοποιείται αυτή η δράση και σκοπό έχει να διαμορφώσει αιμοδοτική συνείδηση στους μαθητές. Συνείδηση προσφοράς ζωής και να παράσχει βιωματική εκπαίδευση των παιδιών και αυριανών πολιτών της χώρας. Θέλουμε να καθιερώσουμε αυτή τη δράση ώστε να γίνει θεσμός για το σχολείο μας, καθώς είμαστε από τους πρωτοπόρους στη δράση αυτή. Αφιερώνουμε την φετινή Εθελοντική Ειμοδοσία στην μνήμη της μικρής ‘Μαργαρίτας΄ που έφυγε τόσο νωρίς και ήταν μαθήτρια του σχολείου μας»

image 06

Ο πρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών κος Κώστας Μαμασούλας μας δήλωσε: «Η εκδήλωση αυτή εντάσετε στο πλαίσιο του προγράμματος της βιωματικής διδασκαλίας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας που με αρκετό κόπο και μεγάλη προσπάθεια ο συλλογός μας προσπαθεί να το συνεχίσει, γιατί πιστεύουμε ότι ο δρόμος για την αυτάρκεια αίματος από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα περνά μέσα από το σχολείο.»

Από τα άτομα που έδωσαν αίμα μας μίλησε η κα Γεωργία Μπακέλα και ο κος Επαμεινώνδας Σκαρλίγκος.

image 08

Η κα Γ. Μπακέλα μας δήλωσε: «Ονομάζομαι Γεωργία Μπακέλα και έχω δύο παιδιά που φοιτούν στην Τρίτη και Τετάρτη Δημοτικού. Είμαι εθελόντρια αιμοδότης από το 2016. Το αίμα είναι δώρο ζωής. Είναι ωραία εμπειρία. Θάθελα όλος ο κόσμος να το κάνει αυτό γιατί σώζουμε ζωές, και είναι καλό για την υγεία μας. Είμαι ιδιάιτερα συγκινημένη που η εκδήλωση αυτή είναι αφιερωμένη στην μικρή ‘Μαργαρίτα’ που έφυγε τόσο νωρίς. Το μήνυμα του εθελοντισμού το έχω περάσει και στα παιδιά μου και είναι ‘10 λεπτά από το χρόνο μας σώζει μια ζωή

image 03

Ο κος E. Σκαρλίγκος μας δήλωσε: «Είμαι γονέας δύο παιδιών. Ενός στην Δ’ τάξη Δημοτικού και το άλλου στην Γ’ στο 8ο Δημοτικό. Εγώ σαν εθελοντής αιμοδότης δίνω αίμα μια φορά τον χρόνο. Είναι καλό να δίνουμε αίμα για τον οργανισμό μας πρώτιστα αλλά και για τον συνανθρωπό μας μετά. Στην χώρα μας υπάρχουν ελλείψεις σε φιάλες με αποτέλεσμα να εισάγει από το Εξωτερικό. Το μήνυμα που θέλω να στείλω σε όλους είναι να γίνουν εθελοντές αιμοδότες. Εγώ έδωσα αίμα σήμερα σαν εθελοντής στο 8ο Δημοτικό Σχολείο»

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 3563 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Ιουνίου 2018 00:45
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033