Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:15 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 16 Μαϊος 2018 19:16

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου συμμετείχε στην σκυταλοδρομία που οργανώθηκε για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ το 8ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου συμμετείχε στην σκυταλοδρομία μεταξύ δημοτικών σχολείων της πόλης μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Η Χρύσα Σπαή και το AgrinioBestOf.gr ήταν εκεί.

8 dimotiko 17

8 dimotiko 22

8 dimotiko 19

Η διευθύντρια του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου κα Καλλίτσα Τσιρογιάννη δήλωσε: «Την 16η Μαίου το σχολείο μας έλαβε μέρος σε μια σκυταλοδρομία που έγινε στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Εθνικού Κέντρου Αίματος για την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη. Η σκυταλοδρομία αυτή, εκτός από τις εκδηλώσεις του Ε.ΚΕ.Α. εντάσσεται μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της βιωματικής διδασκαλίας, της εθελοντικής αιμοδοσίας στα Δημοτικά Σχολεία, ένα πρόγραμμα που με πολλές και μεγάλες δυσκολίες προσπαθούμε να το εφαρμόσουμε γιατί πιστεύουμε ότι είναι ένας δρόμος που θα μας φέρει στην αυτάρκεια αίματος από εθελοντές στην χώρα μας.
Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια προσφορά στο συνάνθρωπο. Είναι ένα δώρο που μπορεί να σώζει ζωές, προσφέροντας μια νέα πνοή ζωής σε πολλούς ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
Μέσα από την δράση αυτή τα παιδιά θα εξοικειωθούν με την αξία του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της αγάπης και της κοινωνικής προσφοράς.
Η βιωματική προσέγγιση με την εθελοντική αιμοδοσία θα συνεχισθεί με τη διοργάνωση Αιμοδοσίας σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων του σχολείου την 1η Ιουνίου. Τα παιδιά βλέποντας τους γονείς και τους δασκάλους τους να δίνουν εθελοντικά αίμα θα καταλάβουν με βιωματικό τρόπο ότι η αιμοδοσία είναι μια απλή διαδικασία με μεγάλη αξία.»

8 dimotiko 27

8 dimotiko 28

8 dimotiko 29

8 dimotiko 30

8 dimotiko 14

Ο κος Κων/νος Μαμασούλας και η κα Αγγελική Ζανιά

Από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων το μέλος κα Αγγελική Ζανιά δήλωσε ότι: « Ο συλλογός μας με  συμμετοχή των διδασκόντων και την συμμετοχή του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών συμμετείχε στην σκυταλοδρομία που οργανώθηκε σήμερα για να μεταφέρει το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας στα παιδιά. Επίσης ενημερώνουμε το κοινό οτι την 1η Ιουνίου ο συλλογός μας με την συμμετοχή των διδασκόντων θα οργανώσει στο σχολείο μας εθελοντική αιμοδοσία ανοικτή στο κοινό. Ο καθένας μας μπορεί να έλθει και να προσφερει λίγο αίμα για τον συνανθρωπό του που το έχει ανάγκη. Οσον αφορά την εκδήλωση σήμερα τα παιδιά το χάρηκαν για τη συμμετοχή τους. Γενικά ολοι μας το χαρήκαμε και ευχαριστούμε πολυ τον κ. Κ. Μαμασούλα για την διοργάνωση και την συμμετοχή μας στην σκυταλοδρομία.»

Από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Σώματος Ν. Αιτωλοακαρνανίας ο κος Κων/νος Μαμασούλας ευχαρίστησε πολύ τα σχολεία της πόλης μας για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση και μας μίλησε για αυτή. « Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η σκυταλοδρομία μεταξύ των δημοτικών σχολείων 1ου Αγίου Κωνσταντίνου, 12ου, 5ου,8ου,6ου Αγρινίου και 2ου Αγίου Κωνσταντίνου. Στην σκυταλοδρομία πήραν μέρος πάνω από 500 παιδιά μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο του εθνικού κέντρου αίματος με απώτερο στόχο την αυτάρκεια αίματος στην χώρα μας.
Για να πετύχουμε την αυτάρκεια αίματος στην χώρα μας πρέπει κατά την άποψή μας, να κάνουμε ένα βήμα μπροστά πρέπει δηλαδή να δημιουργήσουμε συνειδητοποιημένους εθελοντές αιμοδότες. Η αυαισθητοποίηση και η προσέλκυση που εφαρμόζεται από τους συλλόγους της χώρας μας έχει φτάσει στο μέγιστο της απόδοσης της, έφερε το εθελοντικά προσφερόμενο αίμα περίπου στο 60%, έτσι λοιπόν πρέπει να δημιουργηθούν συνειδητοποιημένοι εθελοντές. Ο δρόμος λοιπόν περνά από την εκπαίδευση και γενικότερα από την παιδεία.
Ο συλλογός μας κινείται σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνοντας εθελοντικές αιμοδοσίες στα σχολεία, με αυτό τον τρόπο οι μικροί μαθητές μαθαίνουν να γίνονται κοινωνοί του εθελοντισμού»

8 dimotiko 25

8 dimotiko 36

8 dimotiko 38

8 dimotiko 39

8 dimotiko 40

Ερασιτεχνικό βίντεο που μας παραχώρησε η κα Αγγελική Ζανιά.
Μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου


Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

Διαβάστηκε 10097 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 21:36
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033